Home Nieuws PSV onderneemt actie en houdt stadionpoorten niet gesloten, verzoek tot vervroegen PSV...

PSV onderneemt actie en houdt stadionpoorten niet gesloten, verzoek tot vervroegen PSV – Maccabi

1309
0

FC Twente kan zich absoluut niet vinden in de hernieuwde maatregelen vanuit de overheid waarvan het gevolg is dat er maar een beperkt aantal fans de stadions in mogen.

FC Twente houdt het stadion vooralsnog gesloten, al is de verwachting dat de financieel noodlijdende club uit Enschede nog op haar beslissing gaat terugkomen. PSV volgt FC Twente niet. De club is niet van plan om de stadionpoorten gesloten te houden zolang er maar eenderde van de stadioncapaciteit mag worden gebruikt. Dat zegt commercieel directeur Frans Janssen in gesprek met het Eindhovens Dagblad. PSV onderneemt juist actie om er alles uit te halen wat erin zit.

“We begrijpen de teleurstelling heel goed en vinden zelf ook dat we meer mensen veilig kunnen ontvangen”, aldus Janssen. “Dat hebben we aangetoond, maar we kijken nu wat er binnen de huidige regels kan. We zijn intern tot de conclusie gekomen dat we ook uit willen stralen dat we onze supporters weer blij kunnen maken. Daarom gaan we oplossingen zoeken om zoveel mogelijk mensen toe te laten.”

PSV is van plan om voor de wedstrijden tegen AZ en sc Heerenveen 13.500 seizoenkaarthouders in te laten schrijven om zodoende toegang tot het stadion te verkrijgen. Janssen legt het verder uit. “We weten op basis van data dat tussen de 15 en 20% van de mensen die zich heeft aangemeld niet verschijnt. Dan zou het idee om twee wedstrijden voor ons seizoenkaarthouders te splitsen precies passen om binnen de eenderde capaciteit te blijven. Voorlopig kijken we die twee eredivisiewedstrijden vooruit, omdat er over drie weken weer een weegmoment is bij het kabinet. Misschien dat er dan weer dingen worden veranderd, dat is nu nog niet te voorzien.”

PSV krijgt eerste maken met NAC Breda en Maccabi Tel-Aviv als tegenstanders in het Philips Stadion. PSV onderneemt verdere actie want de club heeft bovendien bij de UEFA een verzoek ingediend om de thuiswedstrijd te vervroegen. Op donderdag 17 februari staat om 21:00 uur de thuiswedstrijd tegen Maccabi Tel Aviv gepland, maar na 22:00 uur mag er niet meer met publiek worden gespeeld. Of de Europese voetbalbond het verzoek zal toekennen is nog onduidelijk. Er volgt snel meer duidelijkheid.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here