Home Nieuws PSV onder de indruk van initiatief Duitse topclubs en overweegt steun aan...

PSV onder de indruk van initiatief Duitse topclubs en overweegt steun aan andere clubs

830
0

Vier grote Duitse voetbalclubs hebben een prachtig gebaar gemaakt naar andere en noodlijdende clubs in de twee hoogste liga’s.

Bayern München, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Bayer Leverkussen, tevens alle vier Champions League-deelnemers en miljoenen euro’s in kas, stellen gezamenlijk twintig miljoen beschikbaar voor noodlijdende Duitse teams in de Bundesliga en Tweede Bundesliga. Het idee wordt in ons buurland zeer gewaardeerd en maakt veel los in de Duitse media.

Omroep Brabant ging op onderzoek uit en deed navraag bij PSV. De club blijkt onder de indruk van het Duitse initiatief en overweegt een zelfde aanbod in Nederland bespreekbaar te maken. PSV maakt wel de kanttekening dat er in de liga’s in Duitsland hele andere bedragen rond gaan dan in de Eredivisie.

“De Nederlandse clubs hebben momenteel dagelijks overleg met elkaar en de KNVB”, zo laat PSV-directeur Toon Gerbrands weten tegenover Omroep Brabant. “Er is sprake van een wij-gevoel. Als er binnen dat gremium iets vergelijkbaars ontstaat, dan is dat natuurlijk bespreekbaar. De bedrijfstak is gebaat bij continuïteit. Maar alles wel in de juiste proporties natuurlijk. Wij werken met totaal andere budgetten dan die clubs in Duitsland.”

“Het is een prachtig initiatief, een mooi voorbeeld van solidariteit”, vervolgt Gerbrands. “Het gros van het bedrag is afkomstig uit de opbrengsten uit de Champions League. We weten allemaal dat er grote bedragen te verdienen zijn en de clubs die deze actie ondernemen behoren qua begroting tot de top. Het is zeer sympathiek dat ze een deel van hun inkomsten ter beschikking stellen aan de andere clubs”, aldus Toon Gerbrands over het vriendschappelijk en gulle gebaar vanuit Duitsland.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here