Home Nieuws Ramalho lijkt basisplaats verspeeld te hebben | PSV zet nog altijd in...

Ramalho lijkt basisplaats verspeeld te hebben | PSV zet nog altijd in op komst nieuwe centrale verdediger: ‘We zijn ermee bezig’

13453
0

De slotdag van transferwindow 2023 nadert met rasse schreden en er staat nog heel veel te gebeuren als we de nieuwsberichten moeten geloven.

Uiteraard zal veel af gaan hangen van de Europese wedstrijden tegen Rangers FC want het is algemeen bekend wat er allemaal op de club af gaat komen als plaatsing voor de Champions League een feit is. Ook financieel gezien gaat er veel op de club afkomen want de UEFA zal zeker ineens 30 tot 33 miljoen aan startpremie overmaken naar PSV. Overigens kunnen de Europa League inkomsten ook tot de winterstop oplopen tot 15 miljoen euro.

De plannen voor de komende 10 dagen zullen ondermeer af gaan hangen van de Europese wedstrijden tegen Rangers FC. Gaat PSV zich plaatsen maar gaat Ibrahim Sangaré nog vertrekken bij de club? In beide gevallen zal PSV de transfermarkt op gaan om zowel een verdediger als een vervanger voor de Ivoriaan aan te trekken. Los van deze twee nog niet voldongen feiten wenst Earnie Stewart überhaupt nog een verdediger aan te trekken alleen zal het geheel een ander prijskaartje betreffen mocht plaatsing voor de Champions League niet gaan lukken.

Dat bevestigt directeur voetbalzaken Earnest Stewart in gesprek met PSV TV, na het vastleggen van Sergiño Dest. “Achterin zijn we nog steeds bezig”, aldus Stewart. “De komende dagen gaan we kijken of we daar op de juiste manier invulling aan kunnen gaan geven. Dat moet wel passen in wie we zijn en wat we kunnen doen. En het moet een aanvulling zijn op onze selectie. Dus we zijn nog wel even bezig.”

De roep om een nieuwe centrumverdediger werd weer luider na een matige wedstrijd van André Ramalho tegen Vitesse. De Braziliaan verliest waarschijnlijk zijn plaats in het hart van de defensie aan Jordan Teze, die op zijn beurt plaats zal gaan maken voor aankoop Dest. Met de blessure van Patrick van Aanholt zou Ramalho nog even aanspraak kunnen maken op een plaats in centrum op Ibrox Park, omdat Dest nu eenmaal ook als linkervleugelverdediger kan spelen.

Kortom, dinsdag en volgende week woensdag probeert PSV zich ten koste van Rangers FC te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Volgens Earnie Stewart geeft het geheel van de Champions League ‘zeer zeker’ een boost voor gewenste aankopen. “We willen voor ons publiek een heel mooie selectie neerzetten die hoge ogen kan gooien in de competitie en de Champions League.”

PSV versterkte zich deze zomer met Dest, Noa Lang, Ricardo Pepi, Jerdy Schouten en Malik Tillman, maar de transfermarkt is sinds een paar weken pas écht losgekomen, aldus Stewart. “De telefoon staat roodgloeiend.” Ook verwacht de directeur nog enkele uitgaande huurtransfers.


Vorig artikelFC Barcelona deelt details transfer Dest naar PSV en bedingt doorverkooppercentage
Volgend artikelToekomst Joël Drommel | Etienne Vaessen denkt hardop na over transfer naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in