Home Nieuws PSV nog drie punten verwijderd van startgeld en eerste miljoenen Champions League...

PSV nog drie punten verwijderd van startgeld en eerste miljoenen Champions League campagne

3167
0

Slechts één zege volstaat voor PSV om de naderende zomer toch wat meer ontspannen in te gaan.

Door de winst op Fortuna Sittard heeft PSV nog slechts 3 punten uit twee wedstrijden nodig om de nummer twee van de Eredivisie te worden. Een ieder mag zelf oordelen of het seizoen van PSV al dan niet geslaagd is of niet maar feit is dat de gewonnen bekerfinale en de de gewonnen Johan Cruijff Schaal toch twee nationale prijzen heeft opgeleverd, in een seizoen waarin een beginnende trainer voor de groep stond.

Met de nodige versterkingen op komst, gloort er voor PSV een mooie maar zeker ook intense transferzomer. De club zal zich gaan versterken en het technisch kader onder aanvoering van Ruud van Nistelrooij en Earnie Stewart weten precies waar het aan schort bij PSV. De nederlagen tegen Cambuur Leeuwarden, FC Groningen en FC Emmen liet aan duidelijkheid niets te wensen over. Er zal dus geïnvesteerd moeten gaan worden om de mankementen uit het voetbal van PSV te krijgen. Mocht de zomer vol transfers en investeringen goed uitpakken, is er zeker een reeele kans op de eerste plaats in seizoen 2023-2024.

Dat er geïnvesteerd zal gaan worden, moge duidelijk zijn. Richt de club zich op de transfervrije spelers Branco van den Boomen en Stijn Spierings van Toulouse of er steviger worden uitgepakt? Veel zal afhangen van de situatie rond Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez. Mochten beide middenvelders vertrekken, zal er een bepaalde dynamiek ontstaan rond PSV, die voor het nodige transfergeweld zal gaan zorgen. Er dient immers gericht en sterk te worden ingekocht om het soms matige voetbal van achteruit en vanaf het middenveld te verbeteren.

Met de tweede plaats binnen handbereik is er meer mogelijk want de club kan meteen al rekenen op een bedrag tussen de 10 en 15 miljoen euro aan Europese inkomsten. Denk daarbij ook aan twee normaal gezien uitverkochte wedstrijden in het Philips Stadion. Het opvolgende ticket voor na de Champions League-voorfase zal normaal gesproken rond de 35 tot 40 miljoen euro gaan opleveren, naast een forse waarde vermeerdering van de spelersgroep.


Vorig artikelDe Mos verwacht volgend seizoen op Van Aanholt na compleet andere defensie na ‘dramatisch eerste uur’
Volgend artikelLiverpool-trainer Klopp lyrisch over PSV jaren ‘spits’ Gakpo: ‘Begreep meteen waarom Gakpo aanvoerder was’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in