Home Nieuws Nog altijd overleg met FC Barcelona over ‘andere’ transfersom voor Sergiño Dest...

Nog altijd overleg met FC Barcelona over ‘andere’ transfersom voor Sergiño Dest en PSV scout ‘Jeremiah St. Juste regelmatig’

6921
0

Een heuse erehaag in Sittard voor de nieuwe landskampioen. Dat viel de ploeg van Peter Bosz zondagmiddag ten deel net voor aanvang van de uitbeurt in Limburg.

De trainer baalde overigens behoorlijk na de puntendeling in Sittard. Bosz rekende vooraf op de overwinning maar zag dat zijn ploeg het lastig had in Midden-Limburg. Bij Bosz en zijn staf overheerste zondagmiddag dan ook teleurstelling na het 1-1-gelijkspel op bezoek bij Fortuna Sittard.

Door het puntenverlies in Limburg is een stokoud Eredivisie-record dit seizoen niet meer te verbeteren. Volgens Luuk de Jong was PSV tegen Fortuna “niet zichzelf”. “We begonnen heel matig, vooral de eerste helft”, zei de aanvoerder in gesprek met ESPN. “Toen we 1-0 achterkwamen, wisten we dat het hier lastig kon worden. Gelukkig maakten we nog de 1-1-, zodat we ‘m niet verloren.”

Peter Bosz was het met De Jong eens maar naarmate de week vordert zal de trainer de teleurstelling wel los kunnen laten. “We zijn teleurgesteld, vooral dat”, zegt hij bij ESPN. “Het zou kunnen dat het komt omdat de druk eraf is. Ik dacht negentig minuten lang: potverdikkeme.”

Met een overwinning op RKC kan PSV op 91 punten eindigen, de op een na beste prestatie ooit in de Eredivisie. “Maar dat is een heel slechte plaats, want de besten zijn we dan niet”, voegt Bosz eraan toe op de persconferentie ba afloop van de puntendeling in Sittard. “Volgend seizoen hebben we nieuwe kansen. We waren er in ieder geval dichtbij”, sloot Bosz positief af. Want zo is het ook precies, volgend seizoen heeft deze ijzersterke selectie opnieuw zicht op records want de groep van Peter Bosz zal volgend seizoen nog steeds overlopen van de kwaliteiten, om zo opnieuw op recordjacht te gaan.

Dat er op de achtergrond hard gewerkt wordt aan het versterken van die selectie is inmiddels wel duidelijk want technisch directeur Earnie Stewart liet afgelopen weken al meermaals weten de bekende lijstjes gereed te hebben mochten er spelers vertrekken. Verschillende namen blijven dezer dagen bovendien naar voren komen. PSV lijkt op de achtergrond te werken aan de komst van Sporting Lissabon verdediger Jeremiah St. Juste. De pijlsnelle verdediger bleek in de winterstop al in beeld te zijn maar PSV pakte in januari niet door voor de verdediger. Dat zou komende weken zomaar eens anders kunnen gaan zijn want het Eindhovens Dagblad weet dat de club de verrichtingen van Jeremiah St. Juste nauwlettend in de gaten houdt.

Dat geldt overigens ook voor Sergiño Dest. Deze week werd bekend dat PSV de optie in het huurcontract niet zal lichten maar dat betekent allerminst dat de verdediger uit beeld is bij PSV. Althans, dat meldt het Eindhovens Dagblad.

‘Sergiño Dest is voorlopig nog geen PSV’er. De koopoptie op de speler is niet gelicht, maar dat zegt nog niet alles. PSV is nog altijd in overleg met zijn huidige eigenaar FC Barcelona om hem voor een lager bedrag dan het optiebedrag van 11 miljoen euro aan te trekken. Wordt vervolgd. PSV is nog met veel meer dingen bezig op de transfermarkt en trekt ook nog aan Couhaib Driouech, bekijkt Jeremiah St. Juste regelmatig, vindt Ryan Flamingo een speler met potentie enzovoort enzovoort’, aldus de regionale krant over de transferperikelen.


Vorig artikelZo zag het protest tegen het nieuwe uitshirt eruit, Jerdy Schouten baalt en bevestigt trip mét Peter Bosz naar Ibiza
Volgend artikelCouhaib Driouech hoopt op PSV en laat meteen zijn klasse zien: ‘Dan mogen ze Driouech hebben’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in