Home Nieuws PSV.nl en Faber na twee nederlagen: ‘We zijn op de goede weg’

PSV.nl en Faber na twee nederlagen: ‘We zijn op de goede weg’

1694
0

PSV heeft in Qatar beide oefenwedstrijden verloren. Het is lastig inschatten waar de ploeg van Ernest Faber momenteel ‘staat’.

De twee nederlagen zeggen niet alles maar natuurlijk wel iets. De ploeg heeft moeite met het afmaken van kansen en krijgt simpelweg zelf te veel doelpunten tegen. Het is uitkijken naar de rentree van Sam Lammers, die waarschijnlijk meteen eerste spits zal worden.

Toch was het spel in beide wedstrijden bij vlagen goed te noemen en werden tegen Eupen de nodige kansen gecreëerd. Twee keer binnenkant paal en een opgelegde kans na een één op één situatie werden niet omgezet in een bijna zekere goal. Eupen profiteerde van een fout van Teze maar overall was het gemankeerde PSV niet als slecht of zwak te typeren.

PSV.nl meldt zaterdagavond dat de twee nederlagen niet het beeld van het trainingskamp weergeven. ‘PSV is op de goede weg’, stelt de club op het eigen kanaal.

‘Hoewel de twee oefennederlagen misschien anders doen vermoeden is PSV op de goede weg. Volgens trainer Ernest Faber heeft de ploeg de afgelopen dagen veel werk in elkaar gestoken. Niet alleen op, maar vooral naast het veld’, schrijft PSV.nl op het eigen kanaal.

Ook Faber is positief gestemd: “We zaten in een neerwaartse spiraal van het constant maken van verwijten naar elkaar, waardoor het zelfvertrouwen wegebde. Natuurlijk mag je soms schelden, maar niet zonder daarna oplossingen aan elkaar aan te reiken. Alleen maar negatief zijn, doet iets met je lichaam en geest. Dat is waar ik heb geprobeerd herstel te krijgen. Daarin moeten we ook blijven investeren, want het is natuurlijk niet direct terug. Dat duurt soms maanden”, aldus de coach.

Faber gaat verder: “Het resultaat is ondergeschikt aan wat we wilden zien en alles dat we wilden zien, zagen we ook terug”, zei Faber na de wedstrijd tegen Club Brugge.

“Voetballen van achteruit, hoog druk zetten en kansen creëren. Ik heb veel goede dingen gezien, op het afronden na. Zaak is dat we de komende wedstrijden hetzelfde blijven doen en de kansen dan ook afmaken. We moeten het onszelf echt makkelijker gaan maken”, aldus Faber die zich vooral ook veel heeft bezig gehouden met het teamproces, meer positiviteit en de onderlinge communicatie.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here