Home Nieuws PSV niet voornemens 10 miljoen euro voor Davy Pröpper te betalen

PSV niet voornemens 10 miljoen euro voor Davy Pröpper te betalen

1420
0

De naam van Davy Propper gonst nadrukkelijk rond als eerste grote en serieuze versterking voor volgend seizoen.

De middenvelder van Brighton staat open voor een terugkeer naar PSV maar voor het zover is moeten er wel een paar hobbels worden genomen. Propper is niet de enige speler van naam die in verband wordt gebracht met een transfer naar PSV maar de Brighton & Hove Albion speler staat wel bovenaan de lijst. Toch is PSV niet voornemens zo maar een zak geld op tafel te leggen voor Propper.


De technische man van de club houdt vooralsnog de kaken stijf op elkaar als het over directe versterkingen gaat. “Ik wil er nog niks over zeggen”, zegt De Jong in het AD. “Wel dat we met Marco van Ginkel kijken of hij definitief kan aansluiten. Je zoekt in een selectie altijd naar balans in leiderschap, mentaliteit en talent. Die balans moet bij ons nog beter. Als je het hebt over leiderschap en karakter, dan is Van Ginkel een voorbeeld. We hebben Max, Zahavi en Götze ook al. We willen ons zodanig versterken dat je in een CL-voorronde mee kunt komen met elftallen die gemiddeld 27 of 28 jaar oud zijn. In eigen land hopen we één concurrent in te halen en weg te lopen bij de rest.”

“Door die injectie kunnen we iets sneller doorpakken. Joël Drommel bijvoorbeeld konden we alvast halen, zonder dat we eerst zelf moesten verkopen. Het is geen vrijbrief. Als ik mediaberichten lees dat Pröpper bijvoorbeeld tien miljoen moet kosten, dan is dat niet zorgvuldig omgaan met een kapitaalinjectie, als we dat zouden doen.”

Hoe zit het met de latijs-Amerikaanse spelers en die markt waar PSV altijd erg succesvol was. “Ik ben het ermee eens dat de mix met Mexicanen, met Latino’s in het algemeen, goed past in de PSV-cultuur. Maar een belangrijk manco in deze coronatijd: we kunnen al bijna anderhalf jaar niet meer reizen. Spelers van ver weg staan allemaal in je database, maar hun ontwikkeling ter plekke live bekijken lukt niet meer.”


Facebook Comments