Home Nieuws PSV neemt zeer helder standpunt in over situatie Sangaré én over transfersom...

PSV neemt zeer helder standpunt in over situatie Sangaré én over transfersom van 37,5 miljoen euro

11378
0

Earnie Stewart zwaait overduidelijk de technische scepter bij PSV en laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Als Earnie Stewart spreekt, wordt er ook daadwerkelijk inhoudelijk gesproken want de directeur draait er niet omheen. Die conclusie kunnen we wel trekken inmiddels na een kleine vijf maanden dienstverband bij PSV. Zo Stewart ook het dossier van Ibrahim Sangaré op zijn bureau liggen en daar heeft de technisch directeur wel iets over te melden.

De Ivoriaan mag zeker vertrekken maar PSV heeft wel de touwtjes in handen, laat Stewart weten in gesprek met Voetbal International. Het is duidelijk dat de club de miljoenen kan gebruiken na de inkomende transfers van Noa Lang en Ricardo Pepi. Maar Ibrahim Sangaré is geen speler die perse moet vertrekken uit Eindhoven.

“Als je dit soort afspraken maakt met een speler, dan weet je dat je afhankelijk bent. We kunnen wel morgen een deadline bij hem neerleggen, maar dat heeft geen zin. Want als een dag later een club komt en die wil het bedrag betalen, dan is hij weg”, geeft Stewart aan in gesprek met Voetbal International.

Stewart laat weten dat het contact tussen de club en het management van Sangaré erg goed is en dat er steeds contact is over de situatie. “Peilen hoe alles ervoor staat. En mocht het toch de kant van een vertrek op gaan, dan moeten wij gelijk doorschakelen. Daarvoor voer je ook aan de voorkant al gesprekken met spelers.”

PSV wil Sangaré eigenlijk niet kwijt en dus graag behouden. Die insteek bleek tot op heden nog niet te zijn uitgesproken. “Hij heeft nog een langdurig contract en als je hem in deze voorbereiding weer bezig ziet, dan is dat heel positief. Zoals hij ook afgelopen zaterdag tegen FC Augsburg speelde, dat was zo goed. Over hem wordt nog wel eens gezegd: hij kan alleen maar fysiek spelen, maar dan onderschatten mensen hem.”

Stewart kan zich een nieuwe seizoen PSV met Ibrahim Sangaré goed voorstellen. Een nieuw seizoen met een middenveld waar de Ivoriaan laat zien wat hij in zijn mars heeft ziet Stewart dan ook helemaal zitten. De zogenaamde jagende clubs uit de Premier League zijn op dit moment nog niet dusdanig concreet dat een PSV zonder Sangaré al aanstaande is.

“Ik vind hem echt een heel goede speler, zowel zijn verdedigende kwaliteiten als aan de bal”, is Stewart lovend. “En ik denk dat de manier waarop we nu bij PSV bezig zijn hem weer verder kan laten groeien. Dat hij nog beter kan worden en weer de volgende stap kan maken in zijn ontwikkeling”, aldus Earnie Stewart, die nog maar eens kenbaar maakt hoe PSV in het dossier Sangaré staat. ‘Als er morgen een club komt en die neemt de pinpas mee en is bereid de afgesproken transfersom te betalen, dan is hij weg’, laat Stewart opnieuw niets aan duidelijkheid te wensen over.


Vorig artikelBalende Earnie Stewart spreekt zich uit over transfer Xavi Simons en begrijpt reactie PSV fans
Volgend artikel‘Duidelijk en open’ PSV bevestigt interesse in verschillende spelers: ‘We willen drie spelers aantrekken’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in