Home Nieuws PSV neemt doelsaldo niet serieus

PSV neemt doelsaldo niet serieus

97
0

PSV heeft in Kerkrade een uitstekend resultaat behaald. De 0-3 overwinning tegen Roda JC is geen enkel moment in gevaar geweest. 

Toch zijn er enkele kanttekeningen te plaatsen bij de 3 behaalde punten. PSV domineerde van begin tot einde maar was erg slordig in de eindpass. Met de naderende ontknoping in de Eredivisie in het vooruitzicht, zouden we weleens op een laatste speeldag kunnen afstevenen waarbij de schaal naar de club met het beste doelsaldo gaat. PSV heeft in Limburg opnieuw de kans laten liggen om echt aan het doelsaldo te werken.

Halverwege de tweede helft bracht Cocu de weer herstelde Bruma in. Tot ieders verbazing wisselde Cocu een aanvaller voor een verdediger. PSV speelde de wedstrijd uit in de behoudende ‘Champions League opstelling’ met 3 centrale verdedigers. Willems en Brenet kregen de vrijheid om op te komen maar de 2 backs speelden met name voor zichzelf. Met hakjes en trucjes probeerde Willems zijn man te passeren en Brenet besloot tot 2 keer toe aan te leggen voor een volledig kansloos schot van buiten de zestien, terwijl er toch echt een landskampioenschap op te tocht staat wat mogelijk op doelsaldo beslist gaat worden. PSV speelde een verder zekere wedstrijd waarbij het geen moment de indruk wekte het doelsaldo écht serieus te nemen.

Cocu vond het niet nodig een aanvaller voor een middenvelder te brengen maar onder het mom van ‘eerste de overwinning, dan het doelsaldo’, schakelde de coach over op het systeem wat in europas voor realisme en zekerheid zorgde. PSV kreeg van Roda alle ruimte om aan het doelsaldo te werken maar het soms erg slordig spelende elftal van Cocu maakte geen moment de indruk écht te willen knokken voor een grote overwinning. Het moment van de zogenaamde blessure van Jordy Buijs sprak wat dat betreft boekdelen. De verdediger leek geblesseerd maar krabbelde langzaam overeind, wat voor zijn medespelers aanleiding was de bal juist niet buiten te spelen. PSV voelde echter mee met Buijs en speelde de bal na lang twijfelen toch over de zijlijn, waarna Cocu in lichte woede ontstak en duidelijk liet merken de sportieve actie niet te kunnen waarderen.

Na AZ – PSV was Roda JC – PSV opnieuw een uitgelezen mogelijkheid om écht aan het doelsaldo te werken. Zo werd een even belangrijke als nuttige overwinning in Kerkrade een overwinning met een kritische noot.


Vorig artikelTen Hag wil met Utrecht het maximale
Volgend artikelReacties Cocu en Brenet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in