Home Nieuws PSV naar Waalwijk om koppositie te verstevigen, Yvon Mvogo ziet basisplaats lonken

PSV naar Waalwijk om koppositie te verstevigen, Yvon Mvogo ziet basisplaats lonken

4401
0

PSV gaat zondag aan het einde van de middag op bezoek bij RKC in Waalwijk. De opdracht is duidelijk en er staat veel op het spel.

Het team van Schmidt kan een week na het veroveren van de koppositie, diezelfde koppositie verstevigen door het competitieduel tussen Feyenoord en Ajax. Dat moet gaan gebeuren in Waalwijk. De ploeg van Joseph Oosting bezet de veertiende plaats op de ranglijst. Bij een overwinning loopt PSV sowieso uit op Ajax en/of Feyenoord. Doelman Yvon Mvogo is weer inzetbaar na een periode van drie dagen ziekte. Daarnaast kan trainer Roger Schmidt niet beschikken over Davy Pröpper, Eran Zahavi, Noni Madueke en Ryan Thomas.

Voor Yvon Mvogo breekt een interessante periode aan. De Zwitserse doelman is weer fit en lijkt ook klaar om de positie onder de lat over te nemen van de veel geplaagde en niet sterk spelende Joel Drommel. Inmiddels weet Drommel dat hij zich nog maar weinig fouten kan permitteren want anders ziet Yvon Mvogo een basisplaats lonken. Dat zal vermoedelijk wel pas na de winterstop zijn omdat Schmidt niet voornemens lijkt om voor de winterstop grote wijzigingen aan te brengen.

“Het zijn belangrijke spelers voor ons,” zegt Schmidt. “De laatste maanden hebben we gezien dat we een brede selectie hebben en dat alle spelers ook klaar en scherp zijn als het nodig is. Het liefst heb ik de groep natuurlijk compleet maar wij moeten ons blijven focussen op wat we moeten doen en dat is winnen.”

Roger Schmdt heeft respect voor de tegenstander. “RKC is een gevaarlijke ploeg met goede aanvallers. Afgezien van de nederlaag tegen Ajax hebben ze de wedstrijden niet met grote cijfers laten liggen. Ook ging Schmidt tijdens de voorbeschouwing op het duel in op de aanstaande transferperiode. ,,Als we geen grote problemen met blessures hebben en er voldoende opties zijn, verwacht ik niet dat de winter een periode is om grote veranderingen aan te brengen.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here