Home Nieuws PSV naar voorronde Europa League als competitie wordt gestaakt

PSV naar voorronde Europa League als competitie wordt gestaakt

783
0

Hoe gaat het verder met de Eredivisie? Er zijn nog veel onduidelijkheden en er heerst veel onzekerheid maar een scenario dat de competie wordt gestaakt is niet ondenkbaar.

In dat geval zou ook duidelijk worden dat PSV Europees voetbal veilig gesteld zou hebben. De Telegraaf meldt namelijk dat in het slechtste scenario, als door het COVID-19 virus de Eredivisie niet uitgespeeld kan worden, er géén kampioen wordt aangewezen.

Wel wordt de huidige ranglijst in dat geval gebruikt voor de Europese tickets. PSV heeft op basis van de huidige vierde plek dan recht op voorronde Europa League. Ajax blijft momenteel op doelsaldo AZ voor en mag in dit scenario zonder voorrondes naar de Champions League. De Alkmaarders stromen dan in de voorronde in.

De overige Europese tickets worden dan via de competitie en de stand op de ranglijst verdeeld, indien de bekerfinale Utrecht-Feyenoord niet kan plaatsvinden. Op dit moment betekent dat een directe Europa League plaats voor Feyenoord en een voorronde-ticket voor Willem II, net als PSV.

Bijzonder is verder het voornemen om geen clubs te laten degraderen, maar wel de twee hoogst gerangschikte clubs uit de Keuken Kampioen Divisie te laten promoveren. Hierdoor zou de Eredivisie volgend seizoen met 20 clubs van start gaan, inclusief SC Cambuur en De Graafschap, bij de huidige standen. De extra speelrondes die daarvoor nodig zijn zouden midweeks kunnen plaatsvinden en bijvoorbeeld met Kerst en Pasen.

Zoals eerder gemeld is het op dit moment nog volstrekt onduidelijk of en wanneer de Eredivisie eventueel opnieuw van start zou kunnen gaan. De meest recente cijfers vanuit het RIVM laten zien dat de tendens dalende is wat het aantal besmettingen en sterfgevallen aangaat.

In het beste geval worden op 6 april de huidige maatregelen vanuit de overheid opgeheven, waarna trainingen hervat zouden kunnen worden.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here