Home Nieuws PSV moet winnen in ‘lockdown stad’ Granada

PSV moet winnen in ‘lockdown stad’ Granada

1267
0

De Zuid-Spaanse stad Granada is deze week voor PSV het decor om Europa League voetbal na de winterstop veilig te stellen.

Granada is sinds de tweede serieuze Corona golf die Europa weet te teisteren, een spookstad geworden want de lokale autoriteiten hebben de stad afgesloten van de buitenwereld.


PSV reist deze week af naar een stad in volleidge lockdown met beperkte mogelijkheden voor de bewoners. Het is vrijwel onmogelijk om Granada binnen te geraken.

Voor PSV staat er ‘slechts’ een belangrijke wedstrijd op het programma waarin winst centraal staat. Om niet afhankelijk te zijn van de andere wedstrijden is een zege op bezoek in Granada nodig. De goed voetballende Spaanse ploeg heeft zelf genoeg aan een punt om zeker te zijn van overwintering in de Europa League.

Granada kent in de eigen competitie een lastige periode. In de hele maand november wist het elftal niet te winnen, waar het voor november een stuk beer ging. In Eindhoven was Granada duidelijk de betere ploeg.

De laatste drie wedstrijden van Malaga gingen zelfs verloren. In de Europa League werd wel twee keer van Omonia gewonnen.

PSV wist op haar beurt nog nooit een officieel duel in Spanje te winnen. De club is weinig succesvol geweest in Spanje waar met name nederlagen en remises konden worden genoteerd. Van de 15 eerdere ontmoetingen op Spaanse bodem eindigde het duel 5 keer in een gelijkspel en werd er 10 keer verloren.


Facebook Comments