Home Nieuws PSV moet na dubbele degradatie van Champions League naar Conference League opstaan...

PSV moet na dubbele degradatie van Champions League naar Conference League opstaan tegen NEC

103
0

De week van PSV gaat zondagavond om 20.00u een vervolg krijgen in Nijmegen.

Een ouderwetse en afgetekende 0-5 overwinning. Dat is wat het PSV van Roger Schmidt nodig heeft in de uitwedstrijd tegen NEC in Nijmegen. PSV vertrok met de staart tussen de benen uit San Sebastian en kan concluderen dat het in amper 6 maanden tijd een dubbele degradatie om de oren heeft gekregen. Het staat niet in verhouding tot de ambities van de club om binnen afzienbare tijd structureel tot de beste 32 clubs van Europa te behoren.

De commentaren in de Nederlandse media liegen er niet om. PSV zakt finaal door de ondergrens. Waar in Spanje de sportbladen nog enigszins mild waren voor PSV, is dat in Nederland wel anders. ‘Afgedroogd in de regen’, kopt De Telegraaf, dat aanhaalt dat niet RB Leipzig, FC Porto, Borussia Dortmund, Sheriff Tiraspol, Barcelona, Atalanta, Sevilla of Zenit, maar Maccabi Tel Aviv, Partizan, Bodo Glimt en Randers de mogelijke tegenstanders zijn na de winterstop.

De Telegraaf ziet dat PSV op beslissende momenten niet thuisgeeft. ‘Er kwam pijnlijk aan het licht waar het PSV allemaal aan ontbreekt. Net als eerder tegen Benfica, toen kwalificatie voor de groepsfase van de Champions League op het spel stond, lieten vooral de grote leiders het afweten. Geen dominante Mario Götze in Baskenland, waar de vedette in de rug van diepe spits Cody Gakpo speelde. Die kon al evenmin imponeren.’

Een ander resultaat dan de winst in Nijmegen zal de druk op Roger Schmidt verder doen toenemen. PSV dient in Nijmgen haar rug te rechten om onrust de kop in te drukken. PSV is er een club naar om de rust te bewaren maar de huidige rust past eigenlijk niet bij een topclub. Er is immers een wanprestatie geleverd.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here