Home Nieuws PSV moet hopen op uitschakeling Ajax

PSV moet hopen op uitschakeling Ajax

14
0

De loting voor de Champions league eind augustus krijgt steeds meer contouren. Van de 32 deelnemers aan de groepsfase zijn er 22 bekend. Daardoor is er al veel duidelijk over de potindeling van de loting op 25 augustus in Monaco. De winnaar van de editie van dit seizoen (Atlético of Real Madrid) komt in Pot 1, samen met de kampioenen uit de sterkste zeven landen. Nederland hoort daar in tegenstelling tot vorig seizoen niet meer bij. De Eredivisie is gedaald op de UEFA-ranking naar de tiende plek.

PSV zal daarom volgend seizoen geen groepshoofd zijn, in tegenstelling tot afgelopen jaar. PSV zal vermoedelijk zelfs in de zwakste Pot 4 belanden, als alles tegenzit. Indien een van deze zes ploegen (Manchester City, FC Porto, Sjachtar Donetsk, Olympiakos, Villarreal of Ajax) de voorrondes niet overleeft, dan komt PSV wél in Pot 3 terecht.


Als Ajax de twee voorrondes overleeft, komen de Amsterdammers sowieso in Pot 3. De UEFA-coëfficiënt (op basis van prestaties in afgelopen vijf jaar) van Ajax is een fractie hoger dan die van PSV. Hierdoor ontstaat de opvallende situatie dat PSV moet hopen op een uitschakeling van Ajax (of een van de andere vijf clubs) voor een betere uitgangspositie tijdens de loting.


Facebook Comments