Home Nieuws ‘PSV miste Sangaré tegen Ajax’ | Boscagli ziet hereniging met vriend Ibrahim...

‘PSV miste Sangaré tegen Ajax’ | Boscagli ziet hereniging met vriend Ibrahim Sangaré wel zitten

8045
0

Een tweet op het platform ‘X’ in de rust van de eerste helft tussen PSV en Ajax verwees naar Ibrahim Sangaré.

PSV stond in de rust van de topwedstrijd tussen PSV en Ajax met 1-2 achter. De ploeg van Bosz liet zeeën met ruimte achter in de eerste helft en zag Ajax geregeld voor het eigen doel opduiken. Een PSV stelde op ‘X’ vast dat PSV Ibrahim Sangaré juist in deze wedstrijd nodig miste. Of Sangaré de speler geweest zou zijn die een erbarmelijke slechte eerste helft tegen de Amsterdammers had kunnen voorkomen, wagen we te betwijfelen.

Het was vooral slordigheid troef wat PSV op de mat legde. Passes kwamen niet aan en bij het bereiken van het rustsignaal bleek Ajax zelfs meer balbezit te hebben dan PSV. Dat is al even geleden dat er dusdanige statistieken achter een wedstrijd van PSV prijken. PSV herstelde na rust alle verhoudingen uit de eerste helft in haar voordeel en won eigenlijk eenvoudig van de geplaagde club uit Amsterdam. Na afloop bleken alle relevante statistieken uit de eerste helft weer in het voordeel van PSV te zijn dus ook cijfermatig bleek PSV de betere van beide ploegen te zijn. Zeker over 90 minuten gerekend.

De nauwkeurigheid van passing van Ibrahim Sangaré bleek in het verleden ook weleens naar het negatieve uit te slaan. Intercepties en balveroveringen bleek altijd wel een onderdeel te zijn waarin de Ivoriaan wist uit te blinken. Of Ibrahim Sangaré met zijn aanwezigheid in de eerste helft de problemen bij rust wel had kunnen voorkomen, wagen we te betwijfelen.

Tegenwoordig is Sangaré speler van Nottingham Forest in de Premier Leageu en op dat podium zou Olivier Boscagli ook weleens willen acteren. Dat zegt de Franse verdediger in gesprek met De Telegraaf. De sterk spelende Boscagli zag zijn maatje Ibrahim Sangaré eind augustus met lede ogen naar de Premier League vertrekken.

“Drie jaar lang heb ik veel opgetrokken met hem. Hij was niet alleen een ploeggenoot, maar ook een vriend. Vanaf de allereerste dag heb ik hem geholpen bij de club, omdat hij alleen maar Frans en geen woord Engels sprak. Zoals ik nu ook Armel Bella-Kotchap een beetje probeer te helpen en wegwijs maak in de club en in de stad. We hebben nog altijd contact en ik hoop in de toekomst nog eens met Sangaré samen te kunnen spelen, want ook in het veld klikte het goed”, aldus Olivier Boscagli.


Vorig artikelPOLL | De 5-2 winst op Ajax:
Volgend artikelSjaak Swart werd na PSV-Ajax gebeld door PSV fans | ‘Door een paar ‘k*t goals wint PSV’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in