Home Nieuws PSV mist ‘Guti’ en van Bommel geeft update over Pereiro en Afellay:...

PSV mist ‘Guti’ en van Bommel geeft update over Pereiro en Afellay: ‘Dit team is beter dan vorig jaar’

35
0

Na de roerige interlandperiode waarin Oranje een goede beurt wist te maken gaat de competitie weer verder. Mark van Bommel neemt de aanwezige media weer mee in een update over de staat van het huidige PSV.

Daarbij geeft van Bommel aan dat het huidige team beter is dan het team van vorig jaar. “Dit team is beter dan dat van vorig jaar”, stelt hij. “Ik ben geen trainer die houdt van veel wisselingen, maar ik denk wel dat ik dit jaar meer zal rouleren dan vorig jaar. Het team wordt niet minder als er een andere speler in het veld komt omdat het niveau heel dicht bij elkaar ligt. Alleen al voorin kunnen we in veel verschillende varianten spelen. Die luxe heb ik natuurlijk graag.”

“En wij hebben mogelijkheden om soms af te wisselen. Ik ben normaal helemaal geen trainer die snel dingen wil wisselen, maar de selectie waarmee we nu werken is anders dan vorig jaar en herbergt veel kwaliteiten. Ik denk dat deze selectie beter is. Het kan voor een tegenstander onplezierig zijn dat we andere spelers soms inbrengen, die door hun voetbalkarakter en eigenschappen op het veld een iets ander spel zorgen.”

Tegen Vitesse mist PSV Gutiérrez door zijn breuk in zijn hand maar Steven Bergwijn mogelijk wel. Of de aanvaller meedoet in het duel met Vitesse, besluit Van Bommel zaterdag. De trainer ging ook nog in op de persoonlijke situatie van Ibrahim Afellay en Gastón Pereiro. “Gastón heeft na zijn sleutelbeenbreuk de looptraining hervat. Met een speciaal plaatje zit alles vast en hij kan nu stilaan weer gaan werken aan zijn duelkracht.”

“Voor Afellay is de situatie anders. Hij heeft nu een keer een oefenwedstrijd van negentig minuten gespeeld, maar het was pas voor het eerst in een tijdspanne van twintig maanden dat hij in actie is gekomen. Het vraagt veel om dan volledig terug te komen. Hij is veel verder dan toen we in juni begonnen, maar hij zit tegen Vitesse nog niet bij de selectie.”

Een logische vervanger van Gutiérrez is Jorrit Hendrix, die tegen RKC ook al inviel. ,,Dat hij vorig seizoen even niet in de basis stond, betekent natuurlijk niet dat we hem niet nodig hebben. Ik weet wat ik aan Jorrit heb en heb eerder al gezegd dat ik het niet erg vind dat hij is gebleven.”

Zaterdag wacht Vitesse. “Ik vind het een goede ploeg. Het team heeft zich heel goed versterkt, zijn lastig te bespelen en ze hebben met Matavz en Linssen twee heel goede spitsen. Maar wij spelen thuis en moeten winnen.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here