Home Nieuws PSV met zelfverzekerde Mvogo op weg naar halve finale Conference League, Leicester...

PSV met zelfverzekerde Mvogo op weg naar halve finale Conference League, Leicester typische Engelse middenmoter

251
0

PSV heeft in de Engelse stad Leicester een grote stap gezet naar het bereiken van de halve finale van het UEFA Conference League toernooi.

De ploeg van Schmidt begon fel en geconcentreerd aan het duel tegen de Engelse middenmoter. PSV had meteen de concentratie van de uitwedstrijd in Kopenhagen te pakken. Leicester City liet in de eerste twintig minuten al zien wat het waard is want veel meer dan rennen en vliegen over het veld heeft Leicester niet te bieden. De Engelsen beschikken over een matige balbeheersing en zijn technisch gezien van een minder niveau dan PSV. Hoewel de ploeg van manager Rodgers vorige seizoen op de vijfde plaats eindigde, mag van PSV worden verwacht dat het de klus thuis gaat klaren.

Op een spaarzame goed opgezette aanval van Leicester na, wisten de Engelsen eenmaal in de buurt van de zestien van PSV nauwelijks fatsoenlijk door te voetballen dan wel daadwerkelijk gevaar te stichten. Er ontstond dan ook weinig gevaar voor het doel van Mvogo, die zelfverzekerd onder de lat stond. Wel kwam PSV goed weg na een schot op de lat. De Zwitser lijkt zijn positie onder de lat te hebben veilig gesteld voor de komende weken. Mvogo was sterk in de lucht en had geen last van plankenkoorts.

Dat leek wel te gelden voor Eran Zahavi. De spits wist nauwelijks een bal te raken en leed veelvuldig balverlies. Van PSV mag worden verwacht dat het de matige Engelse ploeg in een kolken Philips Stadion op een nederlaag trakteert, zodat de club voor het eerst sinds 2005 weer eens in de halve finale van een Europees toernooi staat.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here