Home Nieuws 300 PSV fans middels buscombi welkom in Spakenburg | Amateurclub weet zich...

300 PSV fans middels buscombi welkom in Spakenburg | Amateurclub weet zich ‘plots’ geen raad met uitfans

21611
0

Drastische maatregelen rond Spakenburg – PSV.

PSV mag dan weliswaar driehonderd fans meenemen naar het duel met SV Spakenburg in de halve finale van de KNVB Beker. Maar daar blijft het niet bij.

De PSV fans moeten wel gebruikmaken van een verplichte buscombinatie, maakt de gemeente Bunschoten bekend. De amateurclub, die zichzelf voordat met zekerheid werd besloten dat er in Spakenburg zelf kon worden gespeeld, een club noemde met veel ervaring in het organiseren van grote wedstrijden, blijkt toch plots niet zo’n grote club te zijn.

PSV en Spakenburg staan op 4 april tegenover elkaar op sportpark De Westmaat, waar de amateurploeg gesteund zal worden door zo’n zesduizend fans. PSV fans ziet men liever niet middels vrij vervoer naar Spakenburg afreizen. “We gaan ons gezamenlijk inspannen om er een prachtige historische voetbalavond van te maken”, zegt waarnemend burgemeester Albertine van Vliet.

Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek vreesde even dat er helemaal geen PSV-supporters bij konden zijn, maar uitwijken naar bijvoorbeeld De Galgenwaard van FC Utrecht was ook geen optie. Op de Westmaat worden daarom extra tribunes geplaatst om de capaciteit op te schroeven. Maar meer dan 300 PSV fans zijn simpelweg niet welkom. Wel beslaan de 300 kaarten precies 5% van het aantal beschikbare kaarten.

“We zijn een amateurstadion en dat is niet gebouwd op gescheiden supportersstromen. Je moet ze op een bepaalde manier langs elkaar kunnen laten passeren. Dat is nog niet eenvoudig op de wijze waarop wij ons complex hebben liggen”, zei Schoonebeek eerder tegen verschillende media nadat kort daar voor juist uitgesproken werd dat de club juist zoveel ervaring had met het organiseren van grote wedstrijden tegen ondermeer IJsselmeervogels.


Vorig artikelBuitenlandse club wilde in de winterstop 8 miljoen euro betalen voor Jordan Teze
Volgend artikelDossier rechtsback: Heeft snelste speler Eredivisie de PSV potentie om in de voetsporen van Dumfries te treden?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in