Home Nieuws PSV met Manchester City enige ongeslagen ploeg in Europa

PSV met Manchester City enige ongeslagen ploeg in Europa

640
0

PSV is na het gelijke spel van AZ tegen Heracles de trotse lijstaanvoerder. De ploeg van Peter Bosz wil de perfecte score behouden en gaat tegen FC Volendam opnieuw voor een gewonnen wedstrijd zonder tegendoelpunten.

Het lijkt allemaal vanzelf te gaan maar daar heeft Peter Bosz wel een mening over. De coach waakt namelijk voor onderschatting en dus schiet hij zomaar uit zijn slof als er vragen gesteld worden die verband houden met gemakzucht en onderschatting. Vrijdagmiddag was het even zo ver in de perskamer van PSV.

Een ESPN journalist stelde net even de verkeerde vraag aan de trainer, die daar duidelijk afstand van nam en de vraag meteen stevig pareerde.

“Even gas geven en dan winnen we wel even”, citeert Bosz de vraag vanuit ESPN. “Dat vind ik een belachelijke uitspraak. Als je dat gaat denken, dan weet je dat het eigenlijk al te laat is. Het is juist een gedachte die ik wil mijden bij mijn ploeg. Je moet altijd respect hebben voor je tegenstander en elke wedstrijd zullen we hard ons best moeten doen om te winnen.”

Dat PSV de zeges aan elkaar weet te rijgen is een feit geworden maar voor Peter Bosz is het geen vanzelfsprekendheid. In Europa staat de zegetocht van PSV wel als een huis. PSV is namelijk samen met Manchester City de enige ploeg in Europa die tot nu toe elke competitiewedstrijd won. Bosz maakt het allemaal weinig uit want gemakzucht, onderschatting en tal meer van dat soort zaken rondom wedstrijden, worden door PSV meteen de kop ingedrukt.

Bescheidenheid blijft volgens Bosz belangrijk. “Dat hebben we voorafgaande aan het seizoen tegen elkaar gezegd. Het is natuurlijk prachtig als je van Ajax en Feyenoord wint, maar kampioen word je juist tegen de kleinere clubs. Daarom wil ik op deze persconferentie ook niet over de wedstrijd tegen FC Volendam heen kijken”, aldus Peter Bosz.


Vorig artikelIn München huivert men voor Xavi Simons, directeur die Simons haalde ontslagen
Volgend artikelDe financiële situatie van PSV: Goed, maar niet fantastisch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in