Home Nieuws PSV met Bosz stukje dichterbij nieuwe landstitel: ‘Bosz wil met PSV Champions...

PSV met Bosz stukje dichterbij nieuwe landstitel: ‘Bosz wil met PSV Champions League in en titel pakken’

5599
0

PSV is inmiddels alweer ruim vijf seizoenen zonder landstitel en dat begint te steken bij de gemiddelde PSV fan. Volgend jaar zomer, of beter gezegd volgend jaar lente, worden de prijzen pas weer verdeeld.

Tegen die tijd is het zes jaar geleden dat PSV de landstitel wist te veroveren. In april 2018 versloeg en vernederde PSV in eigen huis Ajax en werd zo voor de 24e keer landskampioen. De serie zonder kampioenschap voor 2018, besloeg zeven jaar. Met interim-trainer Sef Vergoossen pakte PSV in Arnhem de landstitel door met 0-1 te winnen, na een droogte van toen zeven jaar. Hoe dan ook, elk jaar komt de titel voor PSV dichterbij want de club staat vrijwel nooit lang ‘droog’ als het over het veroveren van de landstitel gaat, bezien over de laatste 30 tot 35 jaar.

Met Peter Bosz aan het roer, club en coach zijn nagenoeg rond over een meerjarig contract, wordt de kans op een landstitel weer een stukje groter. De honger bij Bosz PSV naar de titel te loodsen is dan ongekend groot te noemen. PSV en Peter Bosz zijn in ieder geval druk met elkaar in gesprek over een samenwerking en dat gaat waarschijnlijk nog deze week een tot de lang gewenste overeenkomst leiden. De wegen van PSV en Peter Bosz kruisen elkaar dan ook precies op het juiste moment.

Clubwatcher Rik Elfrink meldt in het Eindhovens Dagblad dat er nog genoeg te bespreken valt tussen de partijen en dat Bosz best wel wat wensen heeft dat ene grote succes na te streven. “Vanuit het Philips Stadion kwam nog geen witte rook, maar het lijkt er nog altijd op dat Bosz en de Eindhovense club op koers liggen voor een samenwerking.”

Een aantal zaken lijkt geen probleem, schrijft Elfrink. “Het salaris voor de beoogde coach is volgens ingewijden totaal niet het probleem. Dat Bosz enkele functionarissen wil ‘meenemen’ voor zijn technische staf, is ook geen grote zaak. Met het persoonlijke vertrouwen tussen partijen zit het eveneens goed: Brands, Stewart en Bosz weten wat ze aan elkaar hebben en lijken daarnaast binnen de belangrijkste PSV-driehoek complementaire karakters.”

Zogenaamde knelpuntjes zijn toezeggingen over transfers en de selectie waarvan Bosz zekerheid wil, meldt Elfrink. Feit wil dat PSV ook op dat vlak deze zomer voldoende middelen heeft de selectie stevig van impulsen te voorzien. Meer dan in andere transferzomers heeft PSV miljoenen te besteden.

“Hij is zeer ambitieus en wil met PSV de titel pakken én de Champions League in”, klinkt het. Het heeft er alle schijn van dat de wegen van PSV en Peter Bosz precies op het juiste moment gaan kruisen. “Wat doet de club als Simons eind augustus toch ineens zou worden verkocht? Welk bedrag mag er geïnvesteerd worden en in wie? Daarnaast is ook duidelijk dat Luuk de Jong misschien niet het eeuwige leven meer heeft als eerste spits. Kan Bosz een topconcurrent halen, waarbij bijvoorbeeld de naam van Kasper Dolberg denkbaar is?”, aldus de regionale krant


Vorig artikelZo verraste PSV Fábio Silva | ‘Geheime’ komst ouders, vader Silva uit zijn dak na late Simons goal
Volgend artikelJa, Peter Bosz stelt stevige eisen maar PSV ook na ‘Schmidt tijdperk’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in