Home Nieuws PSV meldde zich bij Leeds aanvaller Summerville: ‘Ik wil pas na het...

PSV meldde zich bij Leeds aanvaller Summerville: ‘Ik wil pas na het EK informatie’

1845
0

De eerder aangehaalde en benoemde interesse van PSV in Leeds United aanvaller Crysencio Summerville is serieus te noemen.

PSV heeft zich inmiddels gemeld bij het management van de aanvaller maar die parkeert op zijn beurt momenteel de interesse van andere clubs. Summerville is een snelle buitenspeler en speelde afgelopen seizoen 31 duels in de hoofdmacht van Leeds United. De aanvaller scoorde vier goals en gaf twee assists. Werkgever Leeds United is inmiddels een degradatie verder en speelt volgend seizoen in het Engelse Championship.

Summerville kan zowel op links als op rechts uit de voeten en dat is precies wat PSV voorstaat als het over de kwaliteiten en mogelijkheden van snelle buitenspelers gaat. De aanvaller uit Den Haag heeft momenteel, na de degradatie van Leeds United, een geschatte transferwaarde van 8 à 10 miljoen euro. Clubs in Engeland, Duitsland, Frankrijk en Italië worden in buitenlandse media in verband gebracht met Crysencio Summerville. Ook Borussia Dortmund zou op het vinkentouw zitten. Het wordt ongetwijfeld snel opgevolgd door nieuwe feiten.

Momenteel laat Summerville zich niet te veel afleiden door de op gang gekomen interesse. De Leeds United-aanvaller, die momenteel met Jong Oranje op het EK O21 is, geniet belangstelling van PSV, Feyenoord en Everton. “Ik zie en lees hier en daar wel wat dingetjes, maar ik focus me op dit toernooi”, benadrukt Summerville in gesprek met de NOS. “Ik heb ook bewust aan mijn zaakwaarnemer gevraagd om pas na het EK die informatie aan mij te geven. We kunnen een prijs pakken, de rest zien we later wel.”

Summerville speelt sinds zijn achttiende voor Leeds. De degradatie naar het Championship is het moment om te vertrekken, al heeft de aanvaller het daar ogenschijnlijk niet makkelijk mee. “Met de jongens tegen wie ik in Engeland speelde, speelde ik vroeger op FIFA. Ik heb van elke wedstrijd genoten. En ik houd ook echt van Leeds, waar ik als een jochie van achttien ben binnengekomen”, klinkt het.


Vorig artikelBILD: Ibrahim Sangaré in de belangstelling van FC Bayern München
Volgend artikelVerschillende media bevestigen aanstaande transfer Pepi naar PSV, transfersom 9 miljoen euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in