Home Nieuws PSV maakt geen ontwikkeling door | Rampzalige conclusie Ruud van Nistelrooij: ‘We...

PSV maakt geen ontwikkeling door | Rampzalige conclusie Ruud van Nistelrooij: ‘We werden passief’

866
1

De huidige stand op de ranglijst wordt vaak opgehangen aan de uitwedstrijden tegen Cambuur Leeuwarden, FC Groningen en FC Emmen.

Toch was er sprake van een uitwedstrijd waarin PSV nog slechter voor de dag kwam dan in Leeuwarden, Groningen en Emmen. Dat was in Enschede tegen FC Twente. De passiviteit die PSV die avond ten toon wist te spreiden blijkt maanden later exemplarisch te zijn voor het gehele seizoen. De PSV fans die nog hoop koesterden voor Ajax – Feyenoord, weten nu ook dat die hoop op niets gebaseerd was en het niet meer dan ijdele hoop was.

Seizoen 2022 – 2023 dreigt op een grote mislukking uit te draaien. De winst van de KNVB beker kan mogelijk nog iets goedmaken maar de intensiteit en passiviteit waarmee het PSV van Ruud van Nistelrooij door het seizoen 2022 – 2023 wandelt, is te gek voor woorden. De trainer beseft het inmiddels ook en kwam tot een schrikbarende conclusie na afloop van Vitesse – PSV.

“We begonnen goed aan de wedstrijd en kwamen voor. Dan wil je dat het team er extra energie door krijgt en doordrukt, maar dat bleef uit”, aldus Van Nistelrooij. “Het werd een beetje rondspelen, het was heel passief. Je moet dan gewoon doorpakken. Je moet meer bewegen en de bal sneller laten gaan. Dat bleef uit en in de tweede helft hebben we gewoon te weinig laten zien. Dan krijg je een goal tegen die je zelf inleidt. Dan is het uiteindelijk een heel teleurstellende wedstrijd.”

Ook na de tegentreffer wist PSV amper gevaarlijk te worden. “Daar hadden we inderdaad moeite mee”, zo gaf hij aan. “In het laatste kwartier ga je met drie man achterop spelen en krijg je een beetje een overwicht. Maar die kans van Luuk uit de corner was de grootste kans. Uit het spel hebben we helemaal niets gecreëerd in de tweede helft en dat is zeer teleurstellend.”

Gevraagd werd aan Van Nistelrooij of deze wedstrijd tekenend was voor het seizoen dat PSV heeft. “Een hele wedstrijd goed spelen is waar je naar toe moet en dat lukt nu nog niet. Dat is teleurstellend. Nu is er een interlandbreak en maak je de tussenstand op. Dan moet je kijken hoe je daarna doorgaat”, aldus een teleurgestelde hoofdtrainer, die niets meer of minder dan rampzalige conclusies trekt over zijn elftal.


Vorig artikelL’Équipe: Xavi Simons staat niet open voor terugkeer naar Paris Saint-Germain
Volgend artikelXavi Simons kijkt met bewondering naar Feyenoord en wijst indirect naar van Nistelrooij en zijn staf

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in