Home Nieuws PSV lijkt zoektocht naar spits achter Luuk de Jong te staken, Vinicius...

PSV lijkt zoektocht naar spits achter Luuk de Jong te staken, Vinicius en Vertessen achter de Jong

3088
0

Maandenlang zou PSV het plan gehad hebben twee nieuwe spitsen aan te trekken.

Het vertrek van Eran Zahavi moest immers opgevangen worden en daarnaast was het plan een jonge talentvolle tweede spits achter Luuk de Jong aan te trekken. PSV werd met verschillende jonge buitenlandse spitsen in verband gebracht maar die zoektocht lijkt ten einde te zijn gekomen.

Met de komst van Luuk de Jong is de eerste vacature in de spits in ieder geval ingevuld. Naar alle waarschijnlijkheid blijft Carlos Vinicius bij PSV waardoor de club eigenijk de zoektocht naar een tweede spits zou kunnen staken. Mocht een wedstrijdsituatie vragen om plan B dan wel plan C, is Vinicius de aangewezen persoon dit te bewerkstelligen.

Wel dient daarbij de kanttekening te worden gemaakt dat Carlos Vinicius eigenijk eenzelfde type speler als de Jong is maar in veel of zo niet alles, een mindere of uitgeklede versie van Luuk de Jong is. Toch heeft de lange Braziliaanse spits zeker bruikbare kwaliteiten. Dan is daar nog Yorbe Vertessen. Een aanvaller met vele mogelijkheden om plan B dan wel plan C toe te passen.

PSV lijkt dus geen noodzaak meer te zien om een tweede spits aan te trekken. Naar verluidt wordt Yorbe Vertessen door het technisch kader van de club ook gezien als een potentiële centrumspits, waardoor Ruud van Nistelrooij feitelijk drie spitsen in zijn selectie heeft.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here