Home Nieuws PSV lijkt zich in de winterstop defensief te willen gaan versterken, komst...

PSV lijkt zich in de winterstop defensief te willen gaan versterken, komst extra verdediger noodzaak

2974
0

Na FC Groningen – PSV wacht opnieuw een week met twee wedstrijden om de kater van het uitduel met FC Groningen weg te spoelen.

Hoe gaat de ploeg van Ruud vaan Nistelrooij de thuiswedstrijd tegen Arsenal in? De achilleshiel van het huidige PSV is onmiskenbaar de defensie dus er bestaat een grote kans dat er ingegrepen gaat worden. Het blijkt overigens om het even te zijn wie er bij PSV centraal achterin staan. Teze, Obispo, Branthwaite en/of André Ramalho, iedere combinatie van welke centrale verdedigers dan ook, bracht tot op heden geen stabiele defensie waarin de tegendoelpunten niet als rijpe appelen van de boom vielen.

Hoe het elftal van Ruud van Nistelrooij de doelpunten wekelijks weet weg te geven, gaat soms ieder voorstellingsvermogen te boven. En dus wordt de roep om winterse defensieve versterking sterker en sterker. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de kans groot is dat er jacht gemaakt gaat worden op defensieve versterking.

De club overweegt al langer om een extra verdediger aan te trekken, los van de verliespartij tegen FC Groningen weet de regionale krant te melden. Wel is er inmiddels een overvloed aan verdedigers in de selectie want mocht er een extra centrale verdediger worden gehaald, loopt diens komst vrijwel parallel met de revalidatie van de Fransman Olivier Boscagli die tegen die tijd weer fit begint te geraken. Mogelijk wordt er in de winterstop dus ook een verdediger verkocht dan wel verhuurd.

In elf Eredivisie-duels kreeg PSV maar liefst achttien treffers tegen dus de noodzaak is daar. Tegelijk dient ook de scouting en het technisch kader in de spiegel te kijken want inmiddels heeft Ruud van Nistelrooij de beschikking over negen fitte verdedigers. Olivier Boscagli geldt als nummer tien maar is zoals bekend verwikkeld in zijn revalidatieproces.


Vorig artikelVan Hanegem baalt van ’tevredenheid’ PSV en roept van Gaal op Simons mee naar WK te nemen
Volgend artikelTalentvolle spits Fodé Fofana terug na blessureleed, van Nistelrooij heeft extra optie in de spits

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in