Home Nieuws PSV lijkt Teze toch als centrale verdediger in te willen zetten en...

PSV lijkt Teze toch als centrale verdediger in te willen zetten en meldt zich bij FC Barcelona voor Sergiño Dest

3227
0

Sergiño Dest is een transferdoelwit voor Earnie Stewart en Peter Bosz geworden. PSV heeft zich inmiddels gemeld bij werkgever FC Barcelona om de multifunctionele speler naar Eindhoven te halen.

Dat mag om meerdere redenen verrassend worden genoemd. De pas 22-jarige Dest heeft er al een heel voetballeven op zitten maar moet wel vertrekken bij FC Barcelona deze zomer. Het Spaanse medium Mundo Deportivo meldt donderdagmorgen dat PSV zich gemeld heeft voor Dest.

Inmiddels maken ook het Eindhovens Dagblad en Voetbal International er melding van. Het management van Dest bevestigt daarnaast de interesse van PSV. PSV wenst Dest tot het einde van het seizoen te huren, met optie tot koop.

Earnest Stewart kent Dest van Team USA en haalde deze zomer met Ricardo Pepi en Malik Tillman al twee Amerikanen naar Eindhoven. Daar komt Dest mogelijk bij maar de multifunctionele speler heeft meerdere opties en geniet interesse van clubs uit heel Europa. Dest beschikt bij Barcelona over een contract tot medio 2025. Vorig seizoen werd hij verhuurd aan AC Milan. De Italianen besloten de optie tot koop niet te lichten.

Earnie Stewart en Peter Bosz lijken Dest met name te willen binnenhalen omwille van Jordan Teze, die mogelijk toch als centrale verdediger een kans gaat krijgen dit seizoen. Peter Bosz is gecharmeerd van Teze die nu voornamelijk als rechtsback speelt.

PSV is op zoek naar een nieuwe centrale verdediger die naast Boscagli kan spelen maar zou overwegen om Jordan Teze daar toch in aanmerking voor te laten komen. Zodoende komt er op de positie van rechtsachter een plaats vrij, die Dest zou moeten gaan invullen.


Vorig artikelINSIDE | PSV 3 dagen in Graz, de overwinning in beeld
Volgend artikelSpaanse media én management Dest bevestigen concrete interesse PSV, verdediger was al ploeggenoot van Vranckx

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in