Home Nieuws PSV lijkt mis te tasten | Dolberg naar RSCA, transfersom ‘slechts’ 4,5...

PSV lijkt mis te tasten | Dolberg naar RSCA, transfersom ‘slechts’ 4,5 miljoen euro

4270
0

PSV werd nog voor de officiële aankondiging over het hoofdtrainerschap van Peter Bosz in verband gebracht met de komst van Kasper Dolberg.

Uiteraard had het één met het ander van doen maar feit is tevens dat de nog altijd maar 26 jarige Deense spits een meerwaarde voor PSV zou kunnen zijn. Echter lijkt RSC Anderlecht er met de spits van Nice vandoor te gaan. De club uit Brussel wenst zich na jaren van sportieve en financiële rampspoed weer op te richten en koopt in feite ‘gewoon’ doelpunten in door de Deense spits aan te trekken.

Belgische media dat Anderlecht dichtbij de komst van Dolberg is. Opvallend detail is dat de Brusselse club ‘slechts’ 4,5 miljoen voor Dolberg hoeft te betalen.

De onderhandelingen met OGC Nice over een overgang van de 25-jarige Dolberg zitten inmiddels in de eindfase. RSCA is op weg naar een overeenkomst met de Fransen voor zo’n 4,5 miljoen euro. Vier jaar geleden verhuisde hij nog voor 20,5 miljoen van Ajax naar Nice dus de afschrijving is enorm te noemen.

Door de komst van Peter Bosz werd PSV nog nadrukkelijker in verband gebracht met de Deen, die ook na enkele contractjaren in Eindhoven nog altijd rest- en transfereerde zou hebben. PSV lijkt in te zetten op de komst van de veel duurdere Ricardo Pepi, waar Dolberg zeker een meerwaarde had kunnen zijn. Wel waren er geregeld twijfels over de mentaliteit van de Deen, die in ieder uitstraalt het wel lijkt te geloven. Werkgever Nice lijkt het ook wel te geloven, wat een langer verblijf van Dolberg aangaat. De Deen mag, nee moet vertrekken.

Zijn start in Nice was meer dan prima te noemen. Met elf doelpunten werd hij in zijn eerste seizoen verkozen tot Speler van het Jaar, Nice finishte toen op een vijfde plek in de Ligue 1.

Dolberg kon die lijn nadien niet doortrekken. In de twee daaropvolgende seizoenen maakte hij telkens zes doelpunten. Dit seizoen werd hij twee keer verhuurd door Nice. Eerst aan Sevilla en na de winterstop aan TSG Hoffenheim, ook die uitleenbeurten draaiden uit op een mislukking. Nice ziet geen toekomst meer in de Deense international


Vorig artikelNa ‘open sollicitatie’ | PSV in contact met Noa Lang over transfer naar Eindhoven
Volgend artikelOpzienbarend bericht Fabrizio Romano over ‘veel lagere’ PSG clausule Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in