Home Nieuws ‘PSV liet harten sneller kloppen met dominant spel’

‘PSV liet harten sneller kloppen met dominant spel’

14
0

Een dag na de wedstrijd in de Arena krijgt PSV veel lof toebedeeld. ‘Van de wijze waarop PSV dominant, offensief en aantrekkelijk speelde, ging het hart sneller kloppen’, schrijft Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf.

Driessen haalt in zijn column aan dat het ‘nieuwe realisme’ ook geen garanties geeft. “De demonstratie van de ploeg van Phillip Cocu in de vaderlandse topper was om van te likkebaarden. Positiespel zoals Ajax het graag wil, maar waarvan het mijlenver is verwijderd. Dat het in grote wedstrijden kan met balbezit percentages van zestig tegen veertig bewees PSV bij Ajax en na rust tegen CSKA Moskou.”

Over Gaston Pereiro zei Driessen: “Dat hij de Uruguayaanse nationaliteit bezit, is niet het probleem van Cocu en PSV. Dat Nederlandse spelers moeite hebben met de Hollandse School op het hoogste niveau ligt meer op het bordje van bondscoach Danny Blind. Ajax liep met vijf geselecteerden bijna 90 minuten hijgend en puffend achter PSV (twee internationals) aan”. Driessen begrijpt weinig van de handelswijze van Blind.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here