Home Nieuws PSV licht keuzes rond nieuwe uitshirt toe

PSV licht keuzes rond nieuwe uitshirt toe

72
0

Het nieuwe uitshirt van de club doet zoals ieder jaar veel stof opwaaien. Zo ook dit seizoen.

De achterban lijkt gematigd tevreden maar er klinkt ook forse kritiek op bv het oranje gekeurde logo. Dat dient rood en originele kleuren te bevatten, is een veel gehoorde kreet. Ook het oranje wordt niet steeds goed gewaardeerd door de fans.


Toch is het shirt wel degelijk stijlvol te noemen met het voornamelijk zwarte voorkomen. In combinatie met de nieuwe sponsor is het al met al een prima mooi shirt te noemen. Het heeft iets van elegantie in zich, al beseft een ieder dat persoonlijke smaken erg verschillen.

Bij monde van Arne van Breugel licht de club bepaalde keuzes toe. “Ieder jaar willen we verrassen met een uniek shirt zonder aan de wensen van supporters en staf voorbij te gaan. Het shirt is uniek vanwege de kleurcombinatie. Het neonachtige oranje is erg populair bij onze jongere doelgroep en vertegenwoordig ook ons land, Nederland. Om nog dichterbij onze roots te blijven vind je ook uitingen op het shirt die verbandhouden met Brabant en het Philips Stadion zelf.”

Van Breugel gaat verder op PSV.nl. “Tenues worden anderhalf jaar van te voren ontworpen. Namens de technische kant van de club zijn  daarom Phillip Cocu en Marcel Brands nog betrokken geweest. Zij willen dat tenues aan de juiste performance eisen voldoen. Namens merchandise ben ik betrokken. Naast de kwaliteit van de tenues, willen we iets lanceren dat mensen willen hebben en met trots dragen. Daar draag ik mede zorg voor. Daarnaast leggen we ieder seizoen ons oor te luisteren bij de supporters omdat we willen dat zij zich in een tenue herkennen. Alle input bundelen en leggen we voor aan ontwerpers van Umbro die met schetsen komen. We streven ernaar om in ieder shirt een stukje van iedere doelgroep te laten terugkomen.”


Facebook Comments