Home Nieuws ‘PSV levert een wereldprestatie dit seizoen’

‘PSV levert een wereldprestatie dit seizoen’

24
0

Het is momenteel een ‘dubbel’ seizoen voor alles en iedereen bij PSV. De ploeg speelt moeizaam en ligt niet meer op koers voor de titel maar draait cijfermatig uitstekend.

Volgens NOS-commentatoren Jeroen Elshoff en Jeroen Grueter is het een wereldprestatie dat PSV op gelijke hoogte staat met Ajax.

Zij vinden wel dat diverse teams de manier gevonden hebben om PSV te bestrijden.

“Tegenstanders bouwen het middenveld vast. Behalve de lange bal op spits Luuk de Jong heeft PSV niet veel wapens of individuele klasse om dat te overleven. Concurrent Ajax heeft veel meer variatie”, zegt Elshoff op NOS.nl

PSV wordt onder meer een gebrek aan creativiteit verweten en dat constateren beide analisten ook. “Pereiro is niet constant genoeg en Ihattaren, wat logisch is voor iemand van zeventien jaar, moet nog stappen zetten”, aldus Elshoff, die zich afvraagt wanneer Erick Gutiérrez een kans krijgt. “Hij kan een bal van twintig meter binnenschieten.”

Grueter onderschrijft dat PSV in mindere doen is, maar ziet veel kwaliteitsverschil met Ajax. “PSV levert gewoon een wereldprestatie dit seizoen, want hun materiaal is veertig procent minder dan dat van Ajax.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here