Home Nieuws PSV legt zich neer bij besluit KNVB maar ontkent wens tot uitstel...

PSV legt zich neer bij besluit KNVB maar ontkent wens tot uitstel omwille van blessureleed

194
0

Directeur Toon Gerbrands legt zich namens PSV neer bij de huidige en hernieuwde situatie in de Eredivisie.

Die conclusie kan getrokken worden na overleg met alle betrokken partijen. Diverse media stelden vast dat PSV rijkelijk laat een officiële reactie naar buiten toe wist te communiceren na het KNVB besluit. Andere clubs volgden de besluitvorming van de KNVB redelijk snel op middels een officiële reactie. PSV volgde iets later.

PSV voorziet wederom een groot omzetverlies maar wilde vooral de achterban niet teleurstellen omdat er zoveel onvrede heerst onder de achterban van de club na alle overheidsmaatregelen. De gevolgen zijn desastreus te noemen in de wetenschap dat PSV per wedstrijd een miljoen euro mist aan inkomsten. De thuiswedstrijden tegen Vitesse en Sturm Graz dienen dus alsnog en feitelijk opnieuw in een leeg stadion te worden gespeeld.

Wel is de overheid bij de clubs teruggekomen op het eerdere besluit geen compensatie toe toe te kennen. “Dat was een paar dagen geleden niet het geval en we zijn blij dat wij daar nu onder vallen”, zegt Toon Gerbrands namens PSV tegen het Eindhovens Dagblad.

Vanuit diverse kanten werd PSV het verwijt gemaakt dat de club de vele blessures in de selectie aan weet te grijpen om wedstrijden uit te stellen. Toon Gerbrands ontkent dit ten stelligste en zegt daarover: “Geen excuses. Onze coach en de bestuurders hebben dat ook nergens gemeld. Wij richten ons nu op de wedstrijd tegen Vitesse van zaterdag. Onze staf is bezig om het team daarop goed voor te bereiden.”

PSV kan zich voorbereiden op drie wedstrijden zonder publiek. Vitesse en Sturm Graz dienen als thuiswedstrijd zonder publiek te worden gespeeld. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op 4 december zou wel weer met publiek gespeeld kunnen worden, mits de maatregelen tussentijds niet verlengd gaan worden. Na Sturm Graz thuis, speelt PSV nog in en tegen Heerenveen voor een leeg Abe Lenstra Stadion.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here