Home Nieuws PSV laat salariskosten met 26% stijgen, Feyenoord ver achter PSV

PSV laat salariskosten met 26% stijgen, Feyenoord ver achter PSV

1118
0

PSV, Feyenoord en Ajax lijken dit seizoen tot het einde van de competitie te gaan mogen uitmaken wie er aan het langste eind gaat trekken in de race om de landstitel.

Het lijkt een eeuwigheid geleden dat de drie topclubs om de felbegeerde schaal strijden maar het komt de competitie en daarmee de uitstraling van de Eredivisie zeker ten goede. PSV mag dan uitgeschakeld zijn in het Europa League toernooi maar de ploeg van Schmidt is na de winterstop wel actief in Europa, zoals alle Nederlandse clubs na de winterstop actief zijn in de verschillende Europese toernooien. Ook dat is een mooie opsteker voor de Eredivisie.

Waar heeft het precies mee van doen, die opmars van de Eredivisie? Wellicht vindt het haar oorzaak in de stijging van de salarissen, die er vervolgens weer voor zorgen dat er betere spelers naar de Eredivisie gehaald kunnen worden. PSV doet in ieder geval haar duit in het bekende zakje wat de hoogte en daarmee stijging van de salariskosten aangaat.

PSV wenst de race met Ajax vol te houden en dus liet het de salariskosten stijgen met zo’n 26 procent. Op de ranglijst van de slarissen is PSV daarmee afgetekend de tweede club op de ranglijst, ruim voor Feyenoord want in Rotterdam bleven de salarissen min of meer stabiel de afgelopen twee seizoenen. Een jaar of vijf geleden betaalden PSV en Feyenoord nog ongeveer hetzelfde aan salarissen maar PSV heeft de club uit Rotterdam inmiddels ver achter zich gelaten, wat momenteel op de stand van ranglijst weer niet helemaal zichtbaar is.

Het zal er op termijn voor zorgen dat Feyenoord steeds moeilijker met PSV zal kunnen concurreren als het over het betalen van salarissen gaat.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here