Home Nieuws PSV laat de rest schrikken | Op Het Kasteel is men uitgesproken...

PSV laat de rest schrikken | Op Het Kasteel is men uitgesproken over de kracht van PSV

4899
0

Foutloos, gefocust, efficient, machtig en ga zo maar door. PSV was ook in Rotterdam heer en meester over een tegenstander die juist menig andere tegenstander vaak haar wil op weet te leggen.

Sparta Rotterdam is zeker geen topteam maar wel een ploeg waar veel klopt en waar de drive een prestatie neer te zetten na het vertrek van trainer Maurice Steijn nog altijd even groot te noemen is. PSV maakte in Rotterdam vanaf minuut één indruk en na afloop waren de commentaren op en rond Het Kasteel dan ook allemaal eenzijdig te noemen.

De verschillende Sparta-spelers leken op winnaar en doelman Olij na, allemaal te berusten in de ruime nederlaag tegen de koploper. ‘Dit is een heel sterk PSV’, klonk het in de catacomben. ‘Dit team klopt van alle kanten’, zei een ander weer over de bezoekers uit Eindhoven. Sparta leek geen moment in de wedstrijd te hebben gezeten maar deelde zo nu en dan een klein plaagstootje uit. Echter zat een resultaat er vanaf het begin af aan niet in voor Sparta. En dus maakte het spel van de ploeg van Bosz veel indruk in Rotterdam.

Bekend is dat PSV niet minder wordt na welke wissel dan ook dus die krachten worden optimaal benut. De kranten zijn dan ook onder de indruk van het sterke PSV.

‘Score waar rest van schrikt’, schrijft het Algemeen Dagblad. ‘PSV schakelde een paar tandjes hoger, joeg nog fanatieker alles af en walste alsnog over Sparta heen. Het werd 0-4, waar 0-7 ook prima had gekund bij een totaal van 30 doelpogingen voor en slechts 8 tegen.’

Het Eindhovens Dagblad stelt dat PSV ‘een serie vraagtekens heeft weggenomen’. ‘PSV had in de Eredivisie tot dit weekend niet het meest lastige programma achter de rug. Juist daarom was het treffen van zondagmiddag op Het Kasteel zo interessant. Hoe zou PSV het doen tegen een van de betere Eredivisie-ploegen? Het antwoord was eenvoudig. PSV had wat tijd nodig, maar liep de Rotterdammers na rust compleet onder de voet. Het gevaar kwam werkelijk van alle kanten.’

De Telegraaf is uiterst complimenteus voor Peter Bosz en zijn spelers. ‘Waar de Brabanders vorig seizoen ternauwernood een zwaarbevochten zege uit de strijd sleepten op Het Kasteel, daar was het team van trainer Peter Bosz nu duidelijk de bovenliggende partij, wat andermaal laat zien hoeveel progressie PSV onder diens leiding heeft geboekt’, aldus De Telegraaf.

‘Wat Bosz deugd moet doen, is dat steeds meer spelers in vorm raken, ook diegenen die wat opstartproblemen hadden eerder dit seizoen. Zo legde Hirving Lozano, die na 35 minuten in het veld kwam als vervanger van Lang, zijn beste wedstrijd van zijn tweede Eindhovense periode op de mat. En ook zomeraanwinsten als Sergiño Dest en Malik Tillman krijgen steeds meer kleur op de wangen”, aldus De Telegraaf.


Vorig artikelBejubelde maar chagrijnige Noa Lang niet naar Oranje, Lang meldt zich af
Volgend artikelBakayoko: ‘Wij zijn PSV’ | 5 schoten, 16 balcontacten in het strafschopgebied én een schitterende treffer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in