Home Nieuws PSV laat beste van de twee keepers transfervrij naar FC Twente vertrekken

PSV laat beste van de twee keepers transfervrij naar FC Twente vertrekken

2352
0

Lars Unnerstall zou over onvoldoende kwaliteiten beschikken om te kunnen ‘meevoetballen’.

Dit was de algehele tendens bezien vanuit de technische staf onder leiding van Roger Schmidt. Het gros van de PSV achterban nam het voor waarheid aan maar heeft na een half jaar Schmidt én Mvogo genoeg gezien over de kwaliteiten van beide keepers.


Recent mocht Unnerstall in Volendam weer laten zien wat hij in zijn mars heeft en hij stelde bepaald niet teleur. De Duitser hield PSV op de been met reflexen die we van Mvogo maar zelden zien.

Los van het feit dat het pure kapitaalvernietiging betreft, is het vertrek van Unnerstall een doorn in het oog bij de PSV fans, getuige de vele negatieve reacties op sociale media.

Feitelijk heeft de atletische Duitser nooit echt de kans gekregen het gevecht bij PSV aan te gaan wat de positie onder de lat aangaat.
Nu is het moment daar dat Lars Unnerstall eieren voor zijn geld kiest en de overstap naar FC Twente zal maken.

Het is een hard gelag om de meest atletische keeper van de beschikbare keepers te zien vertrekken. Het is ook een hard gelag om de technisch gezien beste keeper van de beschikbare keepers, zonder echte kans gekregen te hebben, te zien vertrekken.

In project Schmidt heeft de redelijk maar niet overtuigend presterende doelman Mvogo geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Toch is iedere tweede keeper kansloos voor een positie onder de lat want het huurcontract van Mvogo beslaat twee seizoenen. Die conclusie zal Lars Unnerstal ook getrokken hebben.