Home Nieuws PSV krijgt van alle kanten lof en complimenten toebedeeld | Transfer Tillman:...

PSV krijgt van alle kanten lof en complimenten toebedeeld | Transfer Tillman: ‘Past in stijl van Peter Bosz’

4502
0

PSV ziet Malik Tillman als dé opvolger van Xavi Simons. De middenvelder is inmiddels in Eindhoven gearriveerd en heeft de medische keuring al met succes doorstaan.

Als alle seinen op groen staan zal Tillman nog deze week worden gepresenteerd in het Philips Stadion. Met de komst van de Duitse Amerikaan kan het dossier Xavi Simons definitief worden gesloten, voor zover dat al niet gesloten bleek te zijn.

PSV zal de 21-jarige Duits-Amerikaanse middenvelder annex aanvaller gaan huren van Bayern München, om hem vervolgens na een jaar definitief te kopen. Wel lijkt er een zeer stevige transfersom gemoeid te zijn met de eventuele latere aankoop van de middenvelder. PSV lijkt alvast aan het vooruit rekenen geslagen want op de burelen van het Philips Stadion is men natuurlijk al lang doordrongen van het feit dat de zowel de eerste als de tweede plaats in de eindrangschikking van de Eredivisie recht geeft op nog meer miljoenen startgeld dan tot dit seizoen geldend is.

Vanaf seizoen 2023-2024 krijgen de nummers één en twee van de Eredivisie immers bijna 60 miljoen euro aan startgeld voor de rechtstreekse kwalificatie voor de poulefase van de Champions League. Dat bedrag telt nu nog zo’n veertig miljoen euro aan startgelden. Middenvelder Tillman wordt in ieder geval als belangrijke schakel gezien. Zowel in Duitsland als in Nederland wordt PSV alom geprezen voor het aantrekken van Malik Tillman.

Analist Pieter Zwart van Voetbal International ziet veel kwaliteiten bij de aanvallende middenvelder. “Bij Rangers bewees Tillman dat zijn vermogen om in het strafschopgebied op de juiste plaats te staan ook tegen volwassen tegenstanders loonde. Hij is een atleet die op het veld met energie smijt. Tillman sprint graag de diepte in zonder bal, maar ook verdedigende arbeid schuwt hij niet. Hij lijkt op dat vlak in de stijl van Peter Bosz te passen”, analyseert Zwart.

Toch heeft Tillman ook nog veel te leren om sterker en completer te kunnen worden. “Het grootste vraagteken in het spel van Tillman is zijn handelingssnelheid. Hij beschikt niet over de fluwelen techniek van Simons in kleine ruimtes. Met zijn explosiviteit is Tillman wél in staat om voorbij tegenstanders te snellen. In het positiespel komt hij minder tot zijn recht”, aldus Zwart, die bijval uit Duitsland krijgt.

Duitse media maken al enkele dagen melding van de aanstaande transfer van Tillman naar PSV en verwachten dat PSV een sterkhouder tot haar beschikking gaat krijgen. Sky Sports Germany en de nodige analisten die het Duitse FC Bayern op de voet volgen, zien in Tillman een potentiële basisspeler voor het elftal van Peter Bosz.


Vorig artikelBelgische internationals Vranckx en Debast willen transfer naar PSV, Debast weigert contractverlenging
Volgend artikelFC Bayern München gaat zich melden voor Sangaré, Duitse topclub wil clausule activeren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in