Home Nieuws PSV komt zwakke eerste helft met bijzonder slechte statistieken alsnog te boven

PSV komt zwakke eerste helft met bijzonder slechte statistieken alsnog te boven

350
0

Ernest Faber trok na afloop van de remise tegen Feyenoord de conclusie dat hij tevreden was met het punt.

Daar valt zeker iets voor te zeggen maar PSV begon erg zwak maar ook laf tegen het Feyenoord van Dick Advocaat. PSV liet de Rotterdammers het spel maken en zette amper druk. Je zou verwachten dat PSV de nummer drie op slechts 1 punt (en een wedstrijd minder gespeeld) vanaf het begin onder druk zou zeggen, precies zoals Feyenoord PSV in de Kuip ook al jaren meteen vol onder druk zet maar niets was minder waar.


PSV kwam behoudens de kopbal van Dumfries als gevaarlijk moment voor rust, tot geen enkel schot op doel en spits Sam Lammers had voor rust zelfs geen enkel contact moment in de zestienmeter van Feyenoord. Het zijn zeer slechte als even dramatische statistieken in een thuiswedstrijd waarin de ploeg van Faber moest komen om niet verder achter te geraken. Bijzonder was ook dat de normaal zeer sterk spelende Ricardo Rodriguez het lastig had en statistisch gezien zijn minste wedstrijd voor PSV speelde. Zijn passing was statistisch gezien het laagste in zijn periode bij PSV en de Zwitser scoorde ook cijfermatig laag wat zijn onderlinge duels aanging.

Het spel van Schwaab en Rosario oogde bovendien nerveus en de passing was ondermaats. Na rust veranderden de verhoudingen op het veld meteen. PSV zette immers druk op de achterhoede van de Rotterdammers, die het meteen een stuk lastiger kregen. Waarom begint het weer met vertrouwen spelende PSV niet meteen zo aan de wedstrijd, is een meer dan terechte vraag. Na afloop was Ernest Faber dan ook niet te spreken over de zwakke eerste helft. Maar maar waar Dick Advocaat langs de lijn stond te coachen en zijn team aanwijzingen gaf, zat Ernest Faber veelal op zijn stoel het spel van zijn team te aanschouwen.

Er lagen immers mogelijkheden om de concurrent pijn te doen “We begonnen niet goed, hadden veel balverlies en waren slordig. Na rust hadden we meer diepgang en dribbelden we vaker in op de goede manier. We hebben niet heel veel kansen gecreëerd, maar hadden wel nog effectiever kunnen zijn. We moesten sneller en gevarieerder zijn en ik had het gevoel dat het alle kanten op kon. Daarbij maakte Lars Unnerstall ook nog een prima redding. Het had 4-4 kunnen zijn, we hadden met 1-4 kunnen verliezen en met 4-1 kunnen winnen. Bij ons kon de opbouw beter, vond ik.”

Wat wil Faber zien van PSV in een thuiswedstrijd en waarom gebeurde dit pas in de 2e helft? “Geen vluchtgedrag, je moet in een vol stadion durven voetballen en de bal willen hebben. Het mag soms best verkeerd gaan, maar PSV’er ben je uiteindelijk niet voor niks. Dan moet je van achteruit kunnen opbouwen, het spel kunnen versnellen, van kant kunnen wisselen, goed zijn in kleine ruimtes en tussen de linies kunnen spelen. Vandaag zijn we in ieder geval goed teruggekomen en tegen FC Groningen hoop ik dat we weer ons spel kunnen laten zien zoals we dat tegen ADO deden”, aldus Faber.

PSV zal het in en tegen Groningen in ieder geval moeten doen zonder Cody Gakpo. Het toptalent kreeg een kinderachtige gele kaart van Higler en is dan na zijn vijfde gele kaart automatisch een wedstrijd geschorst. Gakpo kreeg na zijn doelpunt een gele kaart omdat hij zijn shirt over zijn hoofd trok.


Facebook Comments