Home Nieuws PSV komende weken op zoek naar ware kracht

PSV komende weken op zoek naar ware kracht

17
0

Luuk de Jong is pas na de interlandperiode weer inzetbaar, meldt PSV maandagmiddag. Onderzoek heeft uitgewezen dat de de Jong een beschadiging heeft opgelopen aan zijn enkelbanden.

De komende weken zal PSV moeten aantreden zonder de halve as van het elftal. Na Guardado is de Jong de 2e belangrijke speler die verstek moeten laten gaan. De Jong is pas na de interlandperiode weer beschikbaar. PSV mist dus niet alleen aanvallende klasse op de linksbackpositie door de absentie van Willems, maar ook scorend vermogen in de vorm van de afwezigheid van de Jong. Het gemis van de aanjager op het middenveld Guardado, was afgelopen 2 wedstrijden al duidelijk merkbaar. In vergelijking met de laatste wedstrijd tegen ADO van eind mei mist PSV nu 5 basisspelers uit het kampioenselftal, na het eerdere vertrek van Wijnaldum en Depay.
Cocu en zijn voltallige selectie kunnen komende weken laten zien hoe het met de kwaliteit in de breedte gesteld is. De ware kracht van een elftal schuilt tenslotte ook in selectiespelers 12 tm 18. Wat dat betreft zijn de affiches tegen CSKA en Ajax prima graadmeters om te kunnen bepalen waar PSV een half jaar na het behalen van de landstitel daadwerkelijk staat.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here