Home Nieuws PSV kinderlijk eenvoudig en op conditie afgetroefd door fitter Feyenoord

PSV kinderlijk eenvoudig en op conditie afgetroefd door fitter Feyenoord

458
0

PSV is op een kinderlijke manier te kijk gezet door Feyenoord.

De Rotterdammers bleken uiterst effectief in het benutten van de mogelijkheden. Roger Schmidt baarde opzien door zijn complete aanval vroegtijdig van het veld te halen. Na afloop snapte de trainer dat hij kritiek te verwerken kreeg. Dit was een grote kans thuis, tegen een concurrent voor de bovenste plekken. We waren niet op topniveau. Het was een verdiende overwinning voor Feyenoord. We hebben niet voldoende kansen gecreëerd.”

Toen Smit Gakpo van het veld haalde werd hij op een fluitconcert van het publiek getrakteerd. Op de wissel van Cody Gakpo reageerde hij als volgt:

“Cody is een heel belangrijke speler voor ons en hij speelde donderdag bijna de hele wedstrijd. Hij komt terug van een blessure van het nationale team en begon daarna meteen weer. Ik moet op een goede manier met hem om gaan en op hem passen als er ook andere opties zijn. Je kunt daar anders naar kijken, maar ik moet naar het grotere plaatje kijken,” aldus de Duitse oefenmeester.

Hij vervolgt: “Met Carlos Vinicius als optie op de bank is het wijs om ook gebruik van hem te maken. Als je verliest heb je als trainer geen duidelijk argument om ergens iets mee te bevestigen, maar dat is het lot van een coach.”

De nederlaag kan ik niet alleen op Schmidt worden afgeschreven. Hoe kan het dat de invallers niet deden wat ze vorige week tegen AZ wel deden: Scoren? Mag je van fitte invallers ook niet verwachten dat ze door hun fitheid iets extra’s brengen?

Ten slotte mag de nederlaag ook op het conto worden geschreven van Arne Slot. De trainer van Feyenoord heeft een abonnement op het winnen van topwedstrijden. Als trainer van AZ wist hij ook ruim te winnen in Eindhoven. Daarnaast stelde hij een extra middenvelder op waardoor PSV op het middenveld een man tekort kwam. PSV heeft geen blessures over gehouden aan het duel.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here