Home Nieuws PSV’ kansen op de titel in de Eredivisie

PSV’ kansen op de titel in de Eredivisie

666
0

PSV’s kansen op de titel in de Eredivisie

Het Eredivisieseizoen is alweer een tijdje aan de gang en PSV staat op een verdienstelijke tweede plek met slechts twee punten achterstand op koploper Ajax. Vorig seizoen was het verschil aan het einde van de rit nog 16 punten, maar dit seizoen ligt de Eindhovense veel dichter achter de Amsterdammers.


Groot verschil dit seizoen lijkt dat PSV de punten tegen de kleinere tegenstanders wat makkelijker weet vast te houden, waar dat bij Ajax en Feyenoord minder het geval is. Daarom staat de top drie nog erg dicht bij elkaar. Ajax is volgens de bookmakers in Nederland nog altijd de favoriet voor de titel, maar PSV en Feyenoord staan een stuk dichterbij dan vorig seizoen.

Forse nederlagen tegen de concurrentie

Wie alleen naar de onderlinge duels zou kijken zou denken dat PSV mijlenver achter staat op de concurrentie dit seizoen. Thuis werd met maar liefst 4-0 verloren van Feyenoord en in Amsterdam ging PSV zelfs met 5-0 ten onder tegen Ajax.

Behalve die duels verloor PSV echter nog maar één keer meer, uit bij Willem II. Daarnaast viel alleen een gelijkspel te noteren in het duel met SC Heereveen eind november. Daarmee heeft PSV nu elf verliespunten, twee meer dan Ajax, dat drie keer gelijkspeelde en éénmaal verloor.

Kampioen tegen de kleintjes?

Uit het bovenstaande kunnen we concluderen dat PSV het tot nu toe vooral lastig had tegen de twee grote concurrenten. Een aangezien die elkaar nog moeten tegenkomen, staat PSV er eigenlijk best goed voor.

Ajax verloor dit seizoen namelijk al punten tegen FC Utrecht, Heracles Almelo, FC Twente en zelfs thuis tegen Go AheadEagles, vooral tegen ‘kleinere’ tegenstanders dus. Voor Feyenoord geldt hetzelfde. Die clubs ontmoeten elkaar nog eind december, waardoor er minimaal één van de twee punten zal verspelen. Kans voor PSV om in te lopen of uit te lopen dus.

Hoe ziet het er de rest van het seizoen uit?

Tot de winterstop heeft PSV een relatief eenvoudig programma. Op papier althans, want je weet in de donkere decembermaand natuurlijk nooit hoe het loopt.

PSV speelt achtereenvolgens thuis tegen FC Utrecht, uit tegen NEC, uit tegen RKC en thuis tegen Go Ahead Eagles. Voor het duel met NEC staat nog het beslissende Europa League duel met Real Sociedad op het programma.

Ajax heeft op papier een lastigere decembermaand, al is die club wel al geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League, waardoor het tegen Sporting Lissabon rustig aan kan doen. In de Eredivisie staan echter wel duels met Willem II, AZ, Feyenoord en Fortuna Sittard op het programma.

Na deze wedstrijden is de competitie halverwege en kunnen we echt de balans op gaan maken. De kans lijkt echter zeer aanwezig dat PSV nog heel dicht bij of zelfs boven Ajax zal staan halverwege de competitie.