Home Nieuws PSV kan uitschakeling Ajax nog pijnlijker maken

PSV kan uitschakeling Ajax nog pijnlijker maken

22
0

PSV is gekoppeld aan het nietszeggende FC Rostov. De kleine Russchische club wist Ajax met 4-1 naar Amsterdam te sturen nadat ook Anderlecht al een eenvoudig obstakel voor de Russen bleek.

Rostov is een marginale club. Van de jaren 50 tot 1970 speelde de club in de lagere klassen van de toenmalige Sovjet-Unie, daarna speelde de club op regionaal niveau tot 1974. In 1975 nam de club terug deel aan het nationaal kampioenschap en startte in de derde klasse. Begin jaren 2000 raakte de club in financiële problemen, maar deze werden opgelost. De clubnaam werd in 2003 wel veranderd in FK Rostov. De club haalde de finale van de beker, maar verloor daarin van Spartak Moskou. In 2007 werd Rostov laatste en degradeerde het naar de tweede klasse. Na één jaar keerde de club weer terug naar de eerste klasse.

In 2016 verraste de club door tot de laatste speeldag mee te strijden om de titel. Uiteindelijk eindigde de club op de tweede plaats, op twee punten achterstand van Spartak Moskou. Met deze klassering kwalificeerde FK Rostov zich voor het eerst voor de voorrondes van de UEFA Champions League. In de derde voorronde schakelde de ploeg Anderlecht uit, waarna ze in de play-offs te sterk was voor Ajax en zich voor de eerste maal in de clubhistorie plaatste voor de Champions League. Ajax blameerde zich tegen Rostov. PSV heeft echter alle kansen om 6 punten tegen de Russische middenmoter te behalen en kan zodoende de uitschakeling van Ajax en Anderlecht nog pijnlijker maken.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here