Home Columns PSV kan niet zonder Ibrahim Sangaré, Armindo Bruma is ‘een bijzonder kind’

PSV kan niet zonder Ibrahim Sangaré, Armindo Bruma is ‘een bijzonder kind’

3743
0

In de dagen richting PSV – Benfica waren Ibrahim Sangaré en Armindo Bruma veelal gespreksonderwerp nummer een.

Los van het feit dat er veel vertrouwen was in een zege van PSV, ging het vrijwel dagelijks over de meerwaarde van Ibrahim Sangaré op het middenveld. De controlerende middenvelder wordt zowel bewierookt als afgekraakt. De Ivoriaan heeft vele fans maar ook tegenstanders. Het heeft er wel alle schijn van dat de controleur zich met de week beter weet te ontwikkelen want Sangaré had minder balverlies dan in het heenduel in Lissabon.

Gezegd moet natuurlijk worden dat de wedstrijd na 34 minuten door de rode kaart een heel ander karakter kreeg en Sangaré dus minder onder druk werd gezet en het relatief gezien eenvoudiger had om zijn kerntaak uit te voeren: ballen afpakken. In de eerste helft deed Sangaré dat wat weinigen nog kunnen zien van de middenvelder: lopen met de bal en de bal snel verspelen. Dat moment tekende de kritiek op de middenvelder. Het was immers weer onnodig met de bal aan de voet meters willen maken en wil dribbelen. Het gevolg was meteen weer balverlies. Helaas is dit PSV nog niet zover dat een ploeggenoot dan verbaal ingrijpt en de Ivoriaan tot de orde roept. André Ramalho is overigens wel een type speler die dat zou moeten kunnen.

PSV won enkele dagen eerder eenvoudig van Cambuur en begon zonder Sangaré aan het duel. Na afloop werd er toch over Sangaré gesproken want PSV zou niet zonder het blok met Sangaré kunnen spelen gezien de vele kansen die werden weggegeven.
De Telegraaf schreef over Ibrahim Sangaré. ‘PSV kan niet zonder sloper’. Of dat zo is valt nog te bezien en zal de komende maanden duidelijk worden.

Na PSV – Cambuur en na PSV – Benfica ging het ook over Armindo Bruma. ‘PSV won ondermeer onder meer dankzij een uitblinkende Bruma met 4-1 van promovendus SC Cambuur’, was de lezing van meerdere media. De Portugees had zeker een paar goede acties en een schot naast de paal maar wie goed door weet te analyseren ziet ook meteen dat de bijdrage van Bruma gering was en min of meer het gevolg was van ’toevalsvoetbal’. Een bal achter het standbeen als assist op Zahavi klinkt geweldig, maar is in de praktijk bij lange na niet zo spectaculair als dat het klinkt.

Het Eindhovens Dagblad noemde de Portugese aanvaller na PSV – Cambuur een ‘regelrechte verrassing’. Inderdaad, in de week daarvoor had Bruma ook een leuk aandeel in de uitwedstrijd tegen Mydtjylland met een goede goal, die eigenlijk door matig keeperswerk tot goal kon worden gebombardeerd. Het schot vanaf de linkerkant van de zestien een tiental minuten daarvoor, was dan wel weer exemplarisch voor de kwaliteiten waar Bruma voor staat want dat schot had de parkeerplaats van het stadion van Mydtjylland als eindbestemming.

‘Bruma mag je gerust een bijzonder kind noemen, met de prestatiecurve die hij de afgelopen twee jaar bij PSV heeft neergezet’, schreef Rik Elfrink zaterdag na de overwinning op Cambuur. ‘Wie Bruma zaterdag af en toe langs de zijlijn zag fladderen, nam de zwaluw waardoor je denkt dat het toch weer zomer kan worden’, aldus Elfrink, die bij het aanschouwen van de zeer zwakke invalbeurt van Bruma tegen Benfica, toch nog eens teruggedacht moet hebben aan zijn woorden over zwaluw en de zomer..


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here