Home Nieuws PSV kan minimaal 5 miljoen euro verdienen in duel met AS Monaco,...

PSV kan minimaal 5 miljoen euro verdienen in duel met AS Monaco, meer miljoenen lonken

1318
1

PSV wacht miljoenen euro’s aan startgeld, premies en wedstrijdpremies als de club door de wedstrijd tegen AS Monaco geraakt.

Daarna wachten nog twee duels in de play-off wedstrijden. Allereerst AS Monaco. De Franse nummer drie zou door PSV aan de zegekar gebonden kunnen worden. De wedstrijd tussen PSV en AS Monaco van dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League zou ook kunnen worden betiteld als ‘het duel van minimaal 5 miljoen euro’. Ook in de kwalificaties zijn er al interessante bedragen te verdienen.

Als PSV ten koste van AS Monaco de play-offs bereikt en daarin wordt uitgeschakeld, incasseert de club als ’troostprijs’ al 5 miljoen euro. De winnaars van die play-offs krijgen daarvoor geen aparte bonus, omdat zij aanspraak kunnen maken op de reguliere bedragen die worden uitgekeerd in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Toch kan de clubkas flink volstromen komende weken met het uitzicht op de Champions League miljoenen. Alleen al het startgeld bedraagt 15,64 miljoen euro. Maar daar blijft het niet bij: er wordt ook een zogeheten coëfficiëntenpremie uitgekeerd. Hoe hoger clubs staan op een lijst op basis van de prestaties in de laatste tien jaar, hoe meer geld er verdiend kan worden.
.


Vorig artikelPSV achterban gelooft in zege op Monaco in kolkend Philips Stadion, 85% PSV fans verwacht winst
Volgend artikelPSV op zoek naar aanvallende versterking: Komt PSV in de markt voor ‘extra aanvaller’ Joshua Zirkzee?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in