Home Nieuws PSV kampioen in 2023? Dit is wat de data ons vertelt

PSV kampioen in 2023? Dit is wat de data ons vertelt

7184
0

Met van Nistelrooij als hoofdtrainer en vele goede aankopen zit de winnaarsmentaliteit er bij PSV goed in. Dit seizoen is er niet alleen hoop maar ook het geloof dat een kampioenschap weer binnen bereik ligt. Maar wat zegt de data hier eigenlijk over? Hoe groot is de kans dat PSV inderdaad de titel pakt?

Volgens Sander van Bettingbonus.com moeten we hiervoor kijken naar de quoteringen van bookmakers. “Bookmakers zijn gebaat bij een zo goed mogelijke berekening van uitslagen, een foute berekening kan ze namelijk duur komen te staan en kost gemakkelijk duizenden euro’s” -aldus Sander.

TOTO, waarschijnlijk de bekendste bookmaker van Nederland, hanteert op het moment van schrijven de volgende quoteringen voor het kampioenschap in 2023: Ajax (1,61), PSV (3,20) en Feyenoord (8,10). Wanneer je wed op de landstitel voor Ajax win je dus 1,61 keer je inzet, bij PSV 3,20 keer en Feyenoord 8,10 keer als je voorspelling uitkomt. Volgens TOTO maakt Ajax dus de meeste kans op het kampioenschap, op korte afstand gevolgd door PSV. Feyenoord neemt met afstand de derde plek in.

De 5 verwachte topscoorders bij TOTO laten een nog rooskleuriger beeld zien voor PSV. Ook hierbij geldt, hoe lager de quotering, hoe groter de kans op de uitslag. PSV is hier duidelijk de favoriet met op de eerste plek Luuk de jong (winst van 4x het inzetbedrag) gevolgd door Tadic (6x), Gakpo (9x), Danilo Pereira da Silva (9x) en Ricky van Wolfswinkel (9x).

Met twee van de vijf topscoorders lijkt PSV dit jaar dus de beste aanval in huis te hebben van de hele eredivisie. Als van Nistelrooy en spelers als Luuk de Jong en Cody Gakpo het dit seizoen waarmaken, is een kampioenschap voor PSV volgens de cijfers dus zeker realistisch.

Volgens Sander zijn dit soort weddenschappen de beste die er zijn. 1,61 keer je inzet winnen is namelijk niets vergeleken met een ruime verdrievoudiging die je krijgt wanneer je inzet op een kampioenschap voor PSV. De balans tussen niet te veel risico nemen en toch een mooie quotering opstrijken is volgens hem de beste methode om je kans op winst te vergroten. Het vergelijken van quoteringen bij verschillende bookmakers is daarbij slim om je mogelijke winst nog verder te verhogen. Bookmakers hanteren namelijk verschillende quoteringen voor dezelfde weddenschappen.

Maar, het pakken van de titel is natuurlijk waar het echt om draait en de cijfers tonen aan dat het dit seizoen dus zomaar weer eens zou kunnen gebeuren!

 

 


Vorig artikelRamalho en Mauro Júnior missen tweeluik met Monaco, Guti, Gakpo, Mwene en Til lijken op tijd fit,
Volgend artikelAa de Mos kritisch op PSV richting AS Monaco: ‘Je kunt niet blijven roepen dat je goed hebt ingekocht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in