Home Nieuws PSV jaagt op Champions League voetbal | In slaap gevallen collectief of...

PSV jaagt op Champions League voetbal | In slaap gevallen collectief of favoriet voor plaats twee?

992
0

PSV zal met Ajax gaan bepalen welke club zich uiteindelijk in het nieuwe seizoen op Champions League voetbal mag gaan richten. PSV heeft goede papieren maar moet waken voor de Amsterdammers.

Dat Ajax een matig elftal heeft, behoeft geen verdere uitleg maar ook de selectie van Ruud van Nistelrooij kent zo haar zwakke plekken. Het programma van PSV en Ajax is nagenoeg gelijkwaardig aan elkaar. Ajax krijgt naast PSV nog te maken met FC Twente en AZ en PSV alleen met Ajax en AZ.

Met het einde van de competitie in zicht heeft PSV zeker goede papieren op plaats twee, wat dus weer 40 miljoen euro extra kan gaan opleveren. Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad denkt dat de tweede plaats nog een lange weg betreft. PSV lijkt bij Elfrink geen favoriet te zijn voor de tweede plaats. Dat geldt niet voor de heren analisten van Voetbal International, waar PSV juist wel als favoriet voor de tweede plaats wordt gezien.

“Nog lang niet genoeg om op voorhand de favorietenrol te kunnen claimen. PSV worstelde dit weekend in eigen huis in balbezit veel te lang tegen het modale Excelsior, dat pas in de eindfase knakte. In die fases oogt PSV als een in slaap gevallen collectief, dat niet in staat is om oplossingen te vinden. Xavi Simons had het daarbij aanvankelijk ook moeilijk en was na rust vanaf de linkerkant degene die de boel open wist te breken”, schrijft Elfrink in zijn analyse.

De clubwatcher ziet wel dat PSV beter en stabieler voor de dag komt dan voor de winterstop. “PSV is wel bezig aan een veel betere serie dan voor de winterstop, hoewel de ploeg zich recent nog wel liet verrassen tegen Vitesse. Volgende week tegen Volendam moet blijken of PSV geleerd heeft van die dag, waarop de titel definitief uit het zicht verdween”, aldus Elfrink, die vanuit Voetbal International geen medestanders heeft. Het weekblad is geenszins onder de indruk van dat wat de regerend kampioen op de mat legt en denkt dan ook dat PSV favoriet is voor plaats twee.


Vorig artikelMundo Deportivo: FC Barcelona zet Jordi Cruijff in Xavi Simons te bewegen voor Barcelona te kiezen
Volgend artikelVan Nistelrooij over reserverol voor Sangaré: ‘Dat is nu ook voor hem het verhaal’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in