Home Nieuws ‘PSV is voer voor psychologen’

‘PSV is voer voor psychologen’

13
0

De Telegraaf schrijft maandagmiddag dat PSV behoefte heeft aan een sportpsycholoog. Dit naar aanleiding van de labiele prestaties in de uitwedstrijden.

‘De hardnekkigheid waarmee de regerend landskampioen hoge pieken en diepe dalen afwisselt, kan alleen verklaard worden door een mentaal probleem. PSV doet denken aan de scholier die gezegend is met een goed stel hersens, maar de gewoonte heeft om met zo weinig mogelijk energie door de toetsweken te rollen en dan net een vijfje te veel pakt. Om vervolgens een negen te scoren, als hij er wel eens een keer zijn schouders onderzet’, schrijft de krant.

De Jong antwoordt: “Of we een sportpsycholoog nodig hebben? Misschien heeft de ene speler daar meer baat bij dan de andere. Uiteindelijk is dat aan de club. Je kunt het wel voorleggen aan de groep als jongens daar behoefte aan hebben. Maar het blijft een lastig verhaal.” De spits kijkt terug naar vorig seizoen. “Vorig seizoen hebben we niet één keer punten verloren van een ploeg uit het rechterrijtje. Vaak wordt de ploeg kampioen die niet alleen de toppers wint, maar ook de kleinere wedstrijden. Ik ben hier heel ziek van. We hadden er zo goed voor kunnen staan. We kunnen een heel sterk team zijn en dat laten we ook zien in de Champions League. Dan hebben we alles voor elkaar over en is iedereen tot het bot gemotiveerd om een resultaat te halen. Het is zo zonde dat we dat niet ook steeds laten zien in de competitie, want dan denk ik dat we het beste team hebben om kampioen te worden”, besluit De Jong.

 


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here