Home Nieuws ‘PSV is nog steeds heel goed bezig in Zuid-Amerika’

‘PSV is nog steeds heel goed bezig in Zuid-Amerika’

26
0

Oud NAC, Willem II en PSV man Piet de Visser is lovend over de meest recente aankoop uit Latijns Amerika: Hirving Lozano. Piet kende Lozano uiteraard al langer en zag het jeugdtalent zichzelf ontwikkelen tot toptalent. 

De Visser maakt nog steeds zijn befaamde voetbalreizen en treft vaak scouts van PSV. De club heeft immers nog steeds een grote naam in Latijns- en Zuid Amerika, bevestigt de meesterscout. Voetbalweekblad VI stelt inmiddels dat Ajax een grotere inbreng heeft in Brazilië dan PSV. De conclusie van het blad wordt getrokken uit het feit dat Ajax 3 Zuid Amerikanen naar Europa haalde. Van deze 3 Zuid Amerikaanse spelers blijkt vooralsnog alleen de verdediger Sanchez een meerwaarde te hebben. De rest lijkt ‘weggegooid geld’.

Na de presentatie van Hirving Lozano in Eindhoven laat de Visser zijn licht nogmaals schijnen over de parel uit Mexico. ‘Dat vind ik echt een heel sterke aankoop. Ik ken Lozano erg goed en hij kan perfect op links en rechts uit de voeten. Hij is razendsnel, maar behoudt altijd het overzicht op snelheid. Sommige spelers rennen door een muur heen als ze eenmaal op snelheid liggen, maar Lozano heeft functionele snelheid. Een topper voor PSV, ik verwacht veel van hem.’

VI: Waar PSV de grootste Nederlandse inbreng had in Brazilië, krijgt Ajax daar nu de overhand. De Visser scoutte zelf vele jaren voor PSV. ‘En PSV is nog steeds heel goed bezig in Zuid-Amerika, ik kom overal mensen van hen tegen. Daar gaat de club zeker de vruchten van plukken, maar ook het beleid van Marc Overmars in Zuid-Amerika is gewoon goed’, zegt de Visser.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here