Home Nieuws PSV is klaar voor de strijd met Ajax

PSV is klaar voor de strijd met Ajax

3860
0

PSV is klaar voor de titelstrijd met Ajax.

Er is het afgelopen jaar veel gebeurd bij PSV. Een nieuwe trainer, een nieuwe algemeen directeur en veel spelers die vertrokken zijn of juiste de club zijn komen versterken. Tijd voor een analyse hoe PSV er op dit moment voorstaat, en hoe de kansen ten opzichte van concurrent Ajax zijn veranderd de afgelopen maanden.

De vraag is of de competitie net zo spannend kan worden als in het Kansino. Dat heeft te maken met verschillende factoren. De komst van de nieuwe trainer Ruud van Nistelrooij heeft daar invloed ook, maar ook het handelen van PSV op de transfermarkt is van belangrijke waarde voor de stappen die PSV het komende seizoen kan gaan zetten.

Ruud van Nistelrooij als nieuwe trainer

Al in maart stelde PSV Ruud van Nistelrooij aan als nieuwe trainer van de hoofdmacht. De voormalige topspits twijfelde zelf even, maar na een goed gesprek met de nieuwe algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur John de Jong besloot Van Nistelrooij er toch voor te gaan. De aanvaller, die zijn carrière stap voor stap op wilde bouwen, kreeg direct het volle vertrouwen van de directe en mag zich actief bemoeien met het aantrekken van nieuwe spelers.

Van Nistelrooij, die ervaring opdeed als trainer van Jong PSV en in de jeugd, keek enkele jaren terug ook mee bij het Nederlands elftal van trainer Ronald Koeman. Met die ervaring durft hij de stap nu te maken.

Vertrokken en aangetrokken spelers

Behalve een nieuwe trainer kende PSV ook een drukke zomer op de transfermarkt. Zowel uitgaand als inkomend werden er behoorlijk wat transfers afgerond in de afgelopen maanden. Technisch directeur John de Jong kende, in samenwerking met zijn nieuwe baas Marcel Brands, erg drukke maanden.

In navolging van trainer Roger Schmidt zag PSV ook de Duitser Mario Götze uit Eindhoven vertrekken. De voormalig sterspeler, die twee jaar geleden met veel bombarie werd binnengehaald, kende twee prima seizoenen in Eindhoven. Echt uitblinken deed Götze echter maar zelden, waardoor er met gemengde gevoelens afscheid wordt genomen van hem. Naast Götze vertrok ook spits Eran Zahavi, eveneens een speler uit de koker van trainer Roger Schmidt. Het vertrek van beide spelers zorgde er wel voor dat er flink wat ruimte in het salarishuis van de club vrij kwam. Ritsu Doan wist de club daarnaast nog aardig wat geld op te brengen. Hij vertrok voor 8,5 miljoen euro naar SC Freiburg.

De ruimte die daarmee kwam werd door de club uitgebreid besteed. PSV haalde voor ieder 3 miljoen zowel Guus Til als Luuk de Jong naar Eindhoven. Twee directe versterkingen en de nodige kopkracht voorin. Daarnaast werden transfervrij doelman Walter Benitez van Nice en middenvelder en toptalent Xavi Simons van PSG binnen gehengeld. De twee kosten natuurlijk wel wat aan tekengeld, maar komen zeer goedkoop in Eindhoven voetballen.

Is PSV klaar voor de strijd met Ajax?

Maar hoe hebben deze ontwikkelingen de kansen van PSV in het nieuwe seizoen van de Eredivisie veranderd? Ook bij concurrent Ajax gebeurde er veel deze zomer. Net als in Eindhoven kwam er een nieuwe trainer en ook werden er de nodige spelers verkocht en gekocht. Duidelijk is echter dat Ajax meer basisspelers kwijtraakte dan PSV.

Op websites als Bet365 casino worden de kansen voor PSV in de Eredivisie een stuk hoger ingeschat dan een jaar geleden. De tijd zal uitwijzen of deze inzichten terecht zijn of niet.


Vorig artikelAad de Mos adviseert van Gaal: ‘Neem Obispo mee naar WK voor de Ligt’
Volgend artikelTwee roden kaarten en twee tegendoelpunten voor Rangers in aanloop naar PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in