Home Nieuws PSV is in Leicester en dus richt Engelse pers pijlen op Cody...

PSV is in Leicester en dus richt Engelse pers pijlen op Cody Gakpo, Gakpo doet navraag bij Bergwijn

683
0

PSV is woensdagmiddag in de Engelse stad Leicester neergestreken en dat is voor de Engelse voetbalmedia het signaal om de pijlen te richten op de PSV selectie.

De club uit de East Midlands van het Verenigd Koninkrijk speelt donderdagavond in eigen huis tegen topclub PSV en dus willen de Engelse media alles weten van potentiele Premier League spelers als Cody Gakpo, Noni Madueke en Ibrahim Sangaré. In Engeland is inmiddels bekend dat Arsenal de beste papieren heeft voor Gakpo en dat de voorkeur van Gakpo ook bij Arsenal ligt. ‘Code Red’, zo wordt Gakpo door de Engelse pers omschreven, verwijzend naar een deel van zijn voornaam.

Gakpo wordt in verband gebracht met clubs als Bayern München, FC Barcelona, Liverpool en Manchester United, maar Arsenal lijkt momenteel de beste papieren te hebben om Gakpo van PSV over te nemen. “Ik probeer gefocust te blijven en het seizoen sterk te eindigen. Daarna kan ik mij op andere dingen richten. Als ik de stap kan maken naar een team dat elk seizoen in de Champions League speelt, is dat natuurlijk een droom. Ik heb nog een contract, maar misschien komt er een club waar ik geen ‘nee’ tegen kan zeggen”, aldus Cody Gakpo tegen The Sun.

Gakpo volgt de Engelse competitie op de voet en kijkt daarbij ook naar zijn collega’s. “Virgil van Dijk speelt bij Liverpool en ik kijk graag naar hem. Iedereen wil in de Premier League spelen. Ik heb geen voorkeur voor een team, maar ik houd van Arsenal. Toen ik jonger was keek ik op tegen Thierry Henry. Hij was ook lang en speelde op de vleugel.”

Gakpo sprak recent met Steven Bergwijn over zijn transfer van PSV naar Tottenham Hotspur. “Stevie doet het goed. Hij heeft mij advies gegeven over de competitie en heeft uitgelegd hoe het is om in de Premier League te spelen, want ik was nieuwsgierig naar andere landen”, aldus Cody Gakpo, die PSV over enkele maanden naar alle waarschijnlijkheid een miljoenenbedrag gaat opleveren.

Gakpo prijst voormalig United-ster Ruud van Nistelrooy als zijn leermeester. “Ik heb veel van hem geleerd en kijk tegen hem op. Hij heeft mij verteld hoe ik het beste kan afronden in bepaalde situaties en dat heeft mij erg geholpen. Hij leerde mij ook wat trucjes met schieten en hoe ik mijn opties open houd. Schiet laag en hard, niet mooi en hoog. Een doelpunt is een doelpunt. Ik ben hem daar dankbaar voor.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here