Home Nieuws ‘PSV is heel kwetsbaar’

‘PSV is heel kwetsbaar’

19
6

In zijn column in het Algemeen Dagblad blikte Willem van Hanegem onder meer terug op de nederlaag van PSV tegen Willem II.

“Een 5-0 nederlaag bij Willem II in Tilburg. Ik hoorde de mensen roepen ‘hoe is het mogelijk?’. Maar als ze in Eindhoven goed naar hun eigen wedstrijden hebben gekeken, kan het geen verrassing zijn,” aldus Van Hanegem. “Goed, 5-0 is misschien een beetje veel, maar nu viel het kwartje een keer de andere kant op. Nu maakte de tegenstander de kansen een keer wél af. En dan is PSV heel kwetsbaar, bleek maar weer. De vraag is nu: raken ze in Eindhoven in de war of zien ze het vooral als een waarschuwing? Dat ze echt alle zeilen moeten bijzetten om met deze ploeg week in week uit te kunnen winnen. Ik denk zelf het laatste. Bovendien sloeg ik van de achtervolgers Ajax en AZ ook niet steil achterover.”

Van Hanegem vindt dat de Nederlandse clubs een voorbeeld moeten nemen aan Juventus. “Wat dat betreft mag de dvd met beelden van Juventus nog wel een keer worden aangezet in Eindhoven, maar ook in Rotterdam en Alkmaar. Kijk bijvoorbeeld naar Buffon en Chiellini, ze verdedigden in Londen alsof hun leven ervan afhing. En ze klopten met Juventus gewoon Spurs, dat veel beter was. Maar dat was geen geluk. Spurs straalde uit dat het wel goed kwam. En dat is tegen ‘Juve’ een doodzonde. Dan wint de ongekende passie en strijd, elementen die ik ook al zo weinig zie in de eredivisie.”

René van de Kerkhof keek tegenover het Eindhovens Dagblad terug op de wedstrijd van PSV tegen Willem II. De voormalig aanvaller maakte in in december 1977 een soort gelijk iets mee toen PSV voor de beker in eigen huis met 1-6 verloor van eerste divisionist FC Wageningen. “In de competitie is zoiets ons nooit overkomen. In de Europa Cup hebben we ook een keer een enorme draai om de oren gehad. Totaal niet bij de les en dan krijg je dat soort dingen. Ik vond PSV tegen Willem II ongelooflijk slap spelen, dat heb ik van deze ploeg nog niet eerder gezien,” aldus het clubicoon. “Je kan maar beter één keer met 5-0 op je donder krijgen dan een paar kleine nederlagen op rij lijden. Na zo’n uitslag ben je de volgende wedstrijd als het goed is zo geladen, dat er zomaar een grote overwinning kan volgen.”


Facebook Comments

6 REACTIES

  1. Kut journalistiek jankertjes nog steeds riante voorsprong maar ja wij zijn geen joden of kakkerlakken

    En jullie van psv inside .nl schrijf eens een keer wat positiefs stelletje opnaaiend

    AMEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here