Home Nieuws Speelwijze PSV inspiratie voor FC Twente na punt tegen Ajax: ‘Hele week...

Speelwijze PSV inspiratie voor FC Twente na punt tegen Ajax: ‘Hele week beelden van Ajax – PSV laten zien’

743
0

FC Twente pakte zondagmiddag een verdiend punt tegen Ajax en dat zorgde er meteen voor dat PSV een tweetal punten voorspong weet op te bouwen.

De gebroeders van de Kerkhof spraken zich maandag al uit over de remise van de concurrent uit Amsterdam en denken dat de voorsprong van PSV op de ploeg uit Amsterdam snel zal oplopen. In Enschede vierde men feest maar wat ook naar voren kwam is dat de ploeg van Jans inspiratie haalde uit de winstpartij van PSV in Amsterdam. De ploeg van Schmidt versloeg Ajax met 0-4 en de manier waarop was voor FC Twente aanleiding om zijn spelers beelden van die wedstrijd te laten zien.

Trainer Ron Jans bereidde zijn ploeg aan de hand van de beelden van de 0-4 overwinning optimaal voor op het treffen met Ajax. Na afloop legde hij de strijdwijze uit.

“Ik zat eerst naar Ajax – NEC te kijken en na een half uur dacht ik: daar worden de spelers alleen maar depressief van”, vertelt Jans tegenover RTV Oost. “Vanaf dinsdag heb ik de hele week de eerste helft van Ajax – PSV om de Johan Cruijff Schaal laten zien. We hebben ook beelden van Leipzig laten zien.”

“Nou is het niet zo dat wij in staat waren om heel lang hoog druk te zetten, maar die intentie was er wel steeds”, vervolgt Jans. “Zodat je Ajax dwingt tot de lange bal. Als zij de doeltrap lang spelen en snel Haller moeten zoeken, dan denk ik dat dat niet in ons nadeel is geweest.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here