Home Nieuws PSV informeert naar Batista Mendy, nog geen concreet bod: ‘Bosz kent Mendy...

PSV informeert naar Batista Mendy, nog geen concreet bod: ‘Bosz kent Mendy uit Ligue 1-tijd’

1551
0

Maandag werd bekend dat PSV in Franse media gelinkt wordt aan Batista Mendy, een verdedigende middenvelder van Ligue 1 club Angers.

Het vertrek van Érick Gutiérrez naar Chivas, dat ongeveer 5,5 miljoen euro betaalde voor de Mexicaan, is de noodzaak voor versterking daar omdat de club verwacht dat Ibrahim Sangaré ook binnen afzienbare tijd vertrokken zal zijn bij PSV. Hoewel er nog geen officiele aanbiedingen voor Sangaré zijn ontvangen, is het al lang duidelijk dat de Ivoriaan deze zomer zal gaan vertrekken uit Eindhoven.

De middenvelder is door heel Europa populair te noemen en tal van grote clubs als Paris Saint-Germain en FC Bayern München, informeren bij zijn agenten naar de voorwaarden voor een transfer. Het middenveld onder Peter Bosz zal er heel anders uit komen te zien dan onder Ruud van Nistelrooij en diens voorganger Roger Schmidt.

Zoals gezegd wordt PSV in verschillende Franse media in verband gebracht met de komst van Mendy en dat gerucht blijkt te kloppen. Volgens het Eindhovens Dagblad heeft PSV geïnformeerd naar Batista Mendy. ‘Van een officieel is nog geen sprake. Bosz kent Mendy nog uit zijn Ligue 1-tijd’, schrijft de krant over de Franse middenvelder van Angers.

Volgens onder meer Foot National toonde PSV interesse in de verdedigende middenvelder. Afgelopen seizoen speelde Mendy 35 wedstrijden voor Angers. De 1.91 meter lange controleur heeft nog een contract voor een jaar bij Angers, tot de zomer van 2024. Zijn marktwaarde wordt geschat op zo’n drie miljoen euro. Mendy kende een interessant verleden en kwam uit voor alle vertegenwoordigende nationale jeugdelftallen van Frankrijk. In juli 2021 nam Angers hem transfervrij over van FC Nantes.


Vorig artikelPSV ziet in Noa Lang nog steeds belangrijke speler voor het nieuwe seizoen: ‘Dan kan het snel gaan’
Volgend artikelWaarom Érick Gutiérrez Besiktas en andere Europese clubs opnieuw afwees en terugkeerde naar Mexico

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in